Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe komt het dat ik de hele dag moe/suf ben als ik 's ochtends na het slapen een tijd wakker in bed heb liggen lezen of iets dergelijks?

Als ik 's ochtends meteen opsta na het slapen, voel ik me de rest van de dag prima en dus niet suf.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Weet je zeker dat je alleen hebt gelezen na het wakker worden en niet nog een beetje bent ingedut? De reden waarom ik dit vraag is de volgende. Als je wakker wordt, vanzelf of van de wekker, zal je in het algemeen de dag goed doorkomen. (Tenzij je flink bent wezen stappen of veel te weinig geslapen hebt). Val je na het wakker worden weer in slaap, of blijf je nog wat snoezelen tussen slapen en waken in, dan kan je daarvan flink brak worden. Oorzaak is dat je je normale slaap-waak ritme doorbreekt. Je kunt na het weer in slaap vallen eigenlijk niet doorslapen omdat je eruit moet wegens school of werk etc. Je onderbreekt dan je slaappatroon waardoor je dus suf en duf wordt.

Dan heb je te lang gelegen. Te kort op bed is niet goed maar te lang op bed maakt je juist duf. Alles heeft dan te lang in ruststand gestaan om ineens weer aan de gang te gaan

Als je smorgens wakker bent kun je beter opstaan, je bloed door je lichaam laten stromen, door te bewegen. Het boek lezen kun je beter bewaren, als je tijd hebt op een dag. Als je lekker bezig ga, heerlijk hebt geslapen, heb je geen last van dat je moe bent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100