Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is mijn achillespees misschien te kort?

Maar even right to the point. Als ik plotseling wil gaan rennen of snel wil bewegen met mijn benen/enkels. En in ga weer stilstaan, dan krijg ik ongelofelijk veel pijn in mijn achillespees. Is dit een teken van een te korte achillespees? Of is dit gewoon een kwestie van eerst rustig beginnen en opwarmen.

Dankjewel,

Xzezz

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dit kan inderdaad, ik verrek er ook wel eens 1. Je kan ze zelfs scheuren als je opeens gaat sprinten. Gewoon rustig beginnen dus ja!

Pas wel op, achillespeesblessures beginnen langzaam maar als je er niet op tijd bij bent kan het een langdurige pijnlijke kwestie worden. Kijk even of het alleen door het opwarmen komt maar als je het ook bij de warming up krijgt moet je echt actie ondernemen. Je schoenen kunnen een probleem zijn en dan is er nog wel wat aan te doen maar berg je als je te laat bent! Meer info: http://www.runinfo.nl/achillespeesblessure.htm http://www.blessure-aanwijzer.nl/achillespeesblessure.htm http://www.werkendlichaam.nl/10087/1/achillespees-ontsteking.html

misschien moet je ke enkels eerst opwarmen voordat je een sprint trekt. als je ineens een sprint trekt schrikken ze als het ware waller en moeten ze ineens gaan werken terwijl ze ng niet 'wakker' zijn

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100