Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is mijn achillespees misschien te kort?

Maar even right to the point. Als ik plotseling wil gaan rennen of snel wil bewegen met mijn benen/enkels. En in ga weer stilstaan, dan krijg ik ongelofelijk veel pijn in mijn achillespees. Is dit een teken van een te korte achillespees? Of is dit gewoon een kwestie van eerst rustig beginnen en opwarmen.

Dankjewel,

Xzezz

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
859

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Ja dit kan inderdaad, ik verrek er ook wel eens 1. Je kan ze zelfs scheuren als je opeens gaat sprinten. Gewoon rustig beginnen dus ja!
(Lees meer...)
11 jaar geleden
Pas wel op, achillespeesblessures beginnen langzaam maar als je er niet op tijd bij bent kan het een langdurige pijnlijke kwestie worden. Kijk even of het alleen door het opwarmen komt maar als je het ook bij de warming up krijgt moet je echt actie ondernemen. Je schoenen kunnen een probleem zijn en dan is er nog wel wat aan te doen maar berg je als je te laat bent!

Meer info: http://www.runinfo.nl/achillespeesblessure.htm
http://www.blessure-aanwijzer.nl/achillespeesblessure.htm
http://www.werkendlichaam.nl/10087/1/achillespees-ontsteking.html
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
misschien moet je ke enkels eerst opwarmen voordat je een sprint trekt. als je ineens een sprint trekt schrikken ze als het ware waller en moeten ze ineens gaan werken terwijl ze ng niet 'wakker' zijn
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding