Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe merk ik dat mijn nieren worden overbelast?Gaan alle nierproblemen gepaard met pijn in de onderrug?Is er altijd verandering aan de urine?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kunnen nierstenen zijn ik heb hier ook lastvan gehad. Laat je nieren met een echo onderzoeken. Met nierstenen heb je niet altijd last bij het plassen.

Lang niet alle nierfunctiestoornissen gaan met pijn gepaard. Bij veel stoornissen is er helemaal geen pijn. Pijn kan ontstaan bij een nierbekkenontsteking of bij nierstenen bijvoorbeeld. Als de nieren niet goed functioneren kan dat aan de hand van urine en bloed onderzoek worden aangetoond. Echografie kan eveneens informatie geven. Onder normale omstandigheden zijn nieren niet snel over te belasten. Nieren werken gewoonlijk maar op een gedeelte van hun maximum capaciteit. Om die reden kan een mens ook gemakkelijk met 1 nier leven. Nieren kunnen zwaar worden belast bij het gebruik van bepaalde medicijnen en te veel zout, en/of te weinig drinken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100