Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe verzorg/genees ik mijn kapotte hielen?

Gisteren in een enthousiaste bui m'n nieuwe ballerina's aangedaan naar m'n werk (moet veel lopen op m'n werk). Geen goed plan, want nu zijn m'n hielen helemaal kapot. Op de een of andere manier schoven de ballerina's een beetje tijdens het lopen waardoor het vel op m'n hielen naar boven is geduwd, met als gevolg grote wonden. Zijn dik, rood en er komt een geelachtig vocht uit.
Het doet continue pijn, ook tijdens het douchen en vannacht slecht geslapen omdat ik in gekke houdingen moest liggen.

Is er nog iets waarmee ik kan smeren om infecties ed te voorkomen of de pijn wat te verzachten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je heb gewoon dus kapotte blaren. Even goed schoonmaken met water. En dan blaarpleisters eroverheen plakken. Binnen een dag is het minder gevoelig.. En over een week heb je nergens last meer van. Trouwens bij het dragen van soortgelijkige schoenen altijd preventief blaarpleisters plakken... Zeker totdat ze goed zijn ingelopen.

Draag een paar dagen slippers, dan belast je je hielen even niet.

Koop Biogaze, en doe dat er op met een verbandje of pleister. Dit is gaas met een mentholpasta er in, het zier er raar uit want het is groen. De menthol werkt pijnstillend en het gaas plakt niet aan de wond.

Zinkpoeder is in dit geval niet geschikt, omdat je aangeeft dat de huid open is, er komt geelachtig vocht uit. Ik zou het met een groot gaasje afdekken. Bedenk ook om er mee naar de huisarts te gaan omdat het grote wonden zijn. hielen zijn plekken die veel bewegen en die mogelijk langzamer genezen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100