Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe komt het dat ik 's ochtends mijn handen niet tot vuisten kan knijpen?

Ik lette er vroeger veel meer op, tegenwoordig niet zo meer. Maar meestal werd ik dan wakker met een soort slap gevoel in mijn polsen, en als ik me uit wou rekken zat er een soort zeurderige slapheid in mijn polsen en vingers waardoor ik er geen kracht mee kon zetten. Op deze manier werd ik wel vaak half lachend wakker omdat het zo'n apart en vreemd gevoel was als ik dan dus in mijn vuisten probeer te knijpen. Ik vond het meestal ook een "fijn" gevoel, wat na 30 seconden of iets langer meestal weer weg was.
Tegenwoordig let ik er dus niet meer zo op, en nu begin ik me toch af te vragen hoe dat nou eigenlijk kwam.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wanneer je slaapt wordt er een stofje aangemaakt wat ervoor zorgt dat je spieren verslappen. Wanneer je dit stofje niet of te weinig hebt, kun je gaan slaapwandelen, wat een gevaar kan opleveren. Jij hebt dit stofje in overvloed, want het is er nog net nadat je wakker bent geworden.

Wat ik in m'n zwangerschap erg heb gehad is dat er vocht in m'n handen zat en daardoor m'n vingers niet kon buigen. Ik kon dus ook geen vuist maken. Nu soms als ik sochtends erg warme handen heb dan heb ik her nog in mindere mate. Misschien is dit bij jou ook aan de orde?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100