Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe komt het dat ik opeens hevige rug/nek pijn krijg?

Deze ochtend was ik mijn tanden aan het poetsen en die normale bezigheden in de ochtend, gewoon uit het niets,(geen krak ofzo) krijg ik hevige rug pijn, het is zo tussen mijn schouderbladen, (iets meer naar de linker schouderblad), vanaf ik mijn nek draai, bewegingen maak, krijg ik hevige pijn op die plek, hoe kan dit nu komen en wat zijn de oorzaken er van? We zijn net achter dafalgan gegaan ( 500mg en 1g) en heb het net ingenomen.)

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien vanacht verkeerd gelegen, en toch een onbewuste draai gemaakt, of misschien iets van stress, iedergeval sterkte

Het zouden triggerpoints kunnen zijn. Latente triggerpoints (spierknopen) kunnen bij een bepaalde beweging opeens pijn geven. Deze punten kunnen op een bepaald moment ontstaan door een uitlokkende gebeurtenis ( een val, verkeerde houding, stress, overbelasting) en sluipend aanwezig blijven totdat ze door iets worden geactiveerd en pijn geven. Deze pijn kan zeer scherp van aard zijn.

Bronnen:
www.triggerpointtherapie.com/wat-zijn-trig...

Ben je toevallig gestopt met koffie drinken? Het lichaam kan zo reageren als je gewend bent aan cafeïne en er enkele dagen mee gestopt bent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100