Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb zware hoofdpijn wat kan de ooraak zijn ?

Ik heb het ongeveer 2 weken
Ik heb het nooit de hele dag het komt plotseling het duurt ongeveer 30 min tot een uur.
Het voelt alsof er kogels door mn hoofd na achteren gaan.
Wat kan de oorzaak zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

De meeste hoofdpijn valt onder 'spierspanningshoofdpijn', waarvan de oorzaken tot op dit moment grotendeels in het duister gehuld zijn. Er is voor zover nu bekend geen volledig verklaarbare lichamelijke oorzaak. Inmiddels is wel bekend dat kleine verkrampingen in spieren, myofasciale triggerpoints genaamd, een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de symptomen. Hoofdpijn kan daarnaast worden veroorzaakt door: Ziekte - zoals griep, migraine en bijholteontsteking, hoge bloeddruk, vergiftiging Oogklachten Ingespannen kijken bij onvoldoende licht Langdurige inspanningen Te weinig drinken Te weinig slaap (zogenaamde vermoeidheidshoofdpijn) Trauma aan het hoofd Trauma van de nek (cervicogene hoofdpijn) Alcoholmisbruik, de zgn. 'kater' Plotselinge temperatuurdaling (ijshoofdpijn) Hoofdpijn kan verholpen worden door: Voldoende nachtrust Voldoende eten en drinken opnemen Voldoende lichaamsbeweging en frisse lucht Het gebruik van alcohol, chocolade, koffie en tabak beperken Massage van de monnikskapspier Medicijnen is een aantal medicijnen om hoofdpijn tegen te gaan. De bekendste zijn: Aspirine Ibuprofen Paracetamol

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hoofdpijn#Oorzaken

Wat je beschrijft klinkt als migraine, een collega van mij heeft er ook last van. Over de oorzaak heb ik dit gevonden: ''Migraine ontstaat doordat de samenwerking tussen bloedvaten en zenuwbanen in de hersenen tijdelijk verstoord raakt. Aanleg speelt hierbij een rol. Waarom de een zelden een aanval heeft en de ander heel vaak is niet bekend. Meestal is er geen duidelijke aanleiding. Soms ontstaat een aanval na lang slapen, uitslapen of juist te kort slapen, na een nachtdienst, na vasten of na stress. Ook bepaalde stoffen in voedingsmiddelen kunnen de aanvallen uitlokken, bijvoorbeeld smaakversterker (in chinese en kant- en klaargerechten), sulfiet (in wijn), nitraat (in bleekselderij, andijvie, spinazie, sla, venkel, koolrabi, spitskool, chinese kool en rode bieten) en aspartaam (kunstmatige zoetstof).'' Als je er last van blijft houden zou ik toch even naar je huisarts gaan; misschien is het iets anders.

Wat jij hebt had ik ook mijn vriend, bij mij was de oorzaak gewoon te weinig slaap. Oplossing? een uurtje eerder naar bed en je voelt je weer lekker en hebt geen last meer van je hoofdpijn. Als dit niet helpt kan het migraine zijn, je kan het beste opzoeken of er bij jouw een paar symptomen voorkomen zoals de laatste tijd veel meer gesnoep.

Bronnen:
Eigen ervaring

Ik zou ook even een ogentest doen ? dat sluipt er ook zo in dat je ogen heel erg moeten inspannen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100