Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe komt het dat ik soms een soort bolletje zie?

Soms zie ik een soort klein bolletje (dat er niet er niet echt is in mijn omgeving en vaak een verschillende kleur) dat altijd op dezelfde plaats van mijn gezichtsveld is namelijk in het midden. Het is niet erg ofzo maar soms is het wel storend. Ik heb het ook maar om de 3 dagen ofzo maar dan duurt het soms wel een uur. Stopt ook als ik naar een tv-scherm, computerscherm, gsm-scherm,etc kijk. Ligt dat aan mijn ogen?
Een best wel onduidelijk en een beetje rare vraag eigenlijk. Ik ben gewoon nieuwsgierig.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat je beschrijft kan ook een heel lichte vorm van oogmigraine zijn, juist omdat het steeds op dezelfde plek zit maar er niet altijd is. Zo'n mouche volante zie je wegdrijven, die zit niet op 1 plek 'vast'. Als het een beschadiging in je oog zou zijn, zou je het altijd moeten zien (zo heb ik 1 dode pixel in m'n oog, zo noem ik het altijd maar: valt alleen op als ik naar een egale, lichte plek kijk en dan met m'n oog beweeg, dan beweegt het zwarte puntje mee).

Dat heet mouches volantes. Ik heb er ook erg last van. Het kan geen kwaad maar als je erop gaat letten kan het storend zijn.

Haha toen ik je verhaal las moest ik wel lachen. Volgensmij kan dit niet en is dit je verbeelding. Wanneer het bolletje weer komt. voel je hem dan ook ? als dat niet zo is weet je genoeg. of er zit een deuk in je spiegel :p

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100