Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan ik iets doen om spieren die moe/zeer aanvoelen te verlichten?

Als ik flink getraind heb in de sportschool dan voelen met name mjn benen de rest van de avond wat moe en gevoelig aan. Ik wil niet zeggen dat het pijn is, dat vind ik een te groot woord. De volgende dag heb ik nauwelijks tot geen spierpijn en is het vervelende gevoel ook weg.
Is er iets wat ik kan doen om dit vervelende gevoel te verlichten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik sport zelf ook en ik neem vaak als ik klaar ben met trainen een eiwitshake. Dit is goed voor spierherstel. Ook spierpijn kun je hier mee voorkomen. Ik heb wel eens dagen dat ik het niet neem en dat merk ik dan meteen! Wel apart dat je de dag daarna geen last hebt van je spieren.. Maar goed, wie niet waagt wie niet wint. Misschien help het! Succes!

Hebben ze geen trilplaat bij jullie in de sportschool. Altijd als ik klaar ben bij de sportschool, gebruik ik de trilplaat. Echt heerlijk, het helpt echt.

Na het sporten ( 3 keer per week fitness ik) ga ik soms in de sauna, maar meestal neem ik thuis een warm bad of douche. Zorg dat je op je "rustdag"wel je dagelijkse beweging qua lopen etc doet. Ik merk bij mezelf als ik een avond lang/veel gezeten heb, ik meer last heb van mijn spieren dan wanneer ik beweeg zoals anders.

Laten masseren werkt ook prima :)

Een warme douche kan helpen bij het verlichten van dit gevoel. Ook rust nemen, een warme zak (bijvoorbeeld een pittenzak) op de spieren leggen en een goede cooling-down uitvoeren na het sporten kan de pijn verlichten of voorkomen. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100