Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe lang duurt het om 'af te kicken' van wiet?

Als iemand al jaren dagelijks marihuana rookt, hoe lang duurt het dan om het uit z'n systeem te krijgen?
En welke licnhamelijke problemen kan iemand daarbij ondervinden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat licht eraan hoe hard je kickt. Het kan namelijk een harde of een zachte kick zijn. Als je een harde kick geeft duurt het korter dan de zachte kick. Het licht er maar net aan van welk opzicht je het bekijkt.

Daar is geen eensluidend antwoord op te geven. Ikzelf ben 20 jaar verslaafd geweest aan wiet. ik kwam het laatste jaar steeds meer in een neerwaartse spiraal als ik rookte. Op een gegeven moment zo erg, dat ik in werkelijke doodsangst terecht kwam na een flinke joint. Paniek dus. Na deze ervaringen ben ik van de ene op de andere dag gestopt, en heb er nooit meer naar getaald. Blij dat ik van die afschuwelijke ervaringen af was. Dat is nu ruim 10 jaar geledenen ik heb werkelijk nooit meer de behoefte gehad om een joint aan te raken. Natuurlijk is mijn verhaal heel persoonlijk. Ik heb een goede vriend die deze 'neerwaartse spiraal-ervaring' nooit heeft ervaren, en die nu al 30 jaar worstelt met afkicken, wat tot nu toe niet gelukt is. Hoe oud ben je? Hoe lang rook je al? Hoe graag wil je er vanaf? Wat zijn jouw negatieve ervaringen na het roken van wiet? Hoe verslavingsgevoelig ben jij? Dit alles weegt mee in het probleem dat je nu hebt. Ik raad je aan om proffessionele hulp te zoeken, er zijn mensen die je echt goed kunnen helpen om af te kicken. Heel vel succes, en bedenk: Als je er echt vanaf wilt dan kun je het! Toegevoegd na 10 minuten: En als toevoeging op je vraag: Ik heb geen enkele lichamelijke problemen ondervonden. Integendeel: Vanaf de dag dat ik stopte met wiet roken voelde ik me lichamelijk gezonder, energieker en fitter. Na een paar weken merkte ik dat ik lekkerder sliep ( dieper slapen en weer lekker dromen), en beter ging eten (geen vreetbuien meer na ene paar joints, maar gewoon gezond en evenwichtig eten). Na een maand of twee voelde ik mee weer de man die ik was voordat ik verslaafd raakte aan wiet.

Zonder professionele hulp afkicken zal moeilijk gaan. Itt. tot andere drugs is er bij weed afkicken vaak sprake van delayed withdrawal: Het duurt meerdere weken voor de thc uit je lichaam is. Een drugstest kan na 4-6 weken niet blowen nog positief uitvallen. Mensen kunnen vaak wel enkele weken stoppen maar na 4-6 weken gaan ze weer voor de bijl. Net als bij de meeste verslavingen zal het verlangen naar de roes/ontspanning etc. vaak je leven lang blijven. Ook is het voor de meesten moeilijk om te kunnen ontspannen en goed (in) te slapen zonder weed. Bij afkicken van weed komen cross addictions veel voor. Je stopt met blowen maar gaat dan bv veel meer drinken.

Bronnen:
Marijuana anonymous. ( MA)

Toch is het volgens doktoren niet mogenlijk om aan wiet verslaaft te raken. Ik denk dat het is zo als jij schrijft, het in je systeem zit,en ja, hoe kom je daar van af? Denk toch als je het al zo lang rookt, dat je daar toch hulp bij moet hebben. En die zou ik toch ook zoeken, veel te moeilijk om dat alleen te doen. Het zal niet makkelijk zijn je hele wereld draaiden om wiet,maar als je echt gemotiveerd ben moet het lukken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100