Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat voor effect heeft het op je hersenen als je lang achter een computer zit?

ik heb heel lang achter de computer gezeten en merk dat ik wat trager reageer.

Weet jij het antwoord?

/2500

als je lang en vaak (lang) achter de computer zit, kun je idd trager, maar ook ongeduldiger worden. Hersenen raken gewend aan het snel van tabblad wisselen (bv. op internet) en dus als je bijv. een boek leest, kun je heel gefrustreerd raken omdat het zo langzaam gaat.

Ja joh, dat kan makkelijk, iets waar te voorstaat is nooit goed. Dit is gewoon vermoeidheid,je zit toch ingespannen te werken, en je ogen en nek krijgen heel wat te verduren. dus meer rust nemen.

Als je een aanzienlijk deel van je dag achter een computer besteed zou je een verhoogd risico op CVS kunnen hebben. (Computer Vision Syndroom) Het is nog een relatief onbekend begrip in Nederland, maar het komt steeds vaker voor. Enkele symptomen van CVS kunnen zijn: Vermoeidheid Wazig zicht bij het kijken in de verte Dubbel zicht Prikken van de ogen Overmatig tranen van de ogen Hoofdpijn Deze symptomen kunnen invloed hebben op de ogen en de hersenen, maar zijn in het begin tijdelijk. Blijft het niet bij tijdelijke klachten, maar heb je er na het werk en de hele week last van, dan is het zinvol om de ogen te laten controleren bij een opticien of oogarts.

Bronnen:
http://www.leerwiki.nl/Wat_is_Computer_Vis...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100