Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

hoe lang kan de ziekte van osgood schlatter duren?

dat is dus een pijnlijke bult op je knie. Ik heb dit nu al 5 jaar, als het niet langer is. Ik ben toentertijd naar de dokter geweest en die zei dat het de ziekte van osgood schlatter was en dat het vanzelf over ging als ik uitgegroeid ben. Maar ik ben nu 19 en er zit nog steeds een bult, ik heb er verder geen last van, behalve als ik op mijn knieën ga zitten. Ik sport verder ook niet veel ofso, dus daar kan het niet aan liggen.
Dus weet iemand hoe lang het kan duren voordat dat over is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De ziekte van Osgood Schlatter heeft te maken met de groei. Kraakbeen van de groeikern (de knobbel net onder de knie) kan minder belasting verdragen dan bot. Zodra de groeikern dicht is en al het kraakbeen is omgezet in bot, zullen de klachten definitief verdwenen zijn. Dit kan soms wel twee tot zes jaar duren. Als laatste redmiddel kan men geopereerd worden, dit gebeurt meestal alleen als er blijvende klachten optreden op latere leeftijd.

Bronnen:
http://www.body-guard.nl/www/body-guard/in...
http://www.dutchfastpitchteam-men.nl/attac...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100