Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waaraan herken je bloedarmoede?

Weet jij het antwoord?

/2500

Veel voorkomende kenmerken en symptomen bij bloedarmoede zijn: Vermoeidheid sneller dan normaal Kortademigheid sneller dan normaal Tachycardie (snel hartritme) Hoofdpijn Algemeen zwaktegevoel bij ernstiger bloedarmoede ziet men soms: Bleke huid (met name onder de vingernagels) Bleke lippen Hartkloppingen Duizeligheid Oorsuizingen Koude handen en voeten Tintelingen in de voeten gevolgd door het gevoel te hebben op bobbels/bollingen te lopen. Bij mensen met vernauwde kransslagaders kan het eerste symptoom van bloedarmoede wel eens zijn dat ze sneller pijn op de borst krijgen. Gebarsten mondhoeken, of scheurtjes in de lippen

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bloedarmoede

Door je onderste ooglid iets naar voren te trekken en naar de kleur te kijken. Is het slecht doorbloedt, dus praktisch wit dan kan het zijn dat je bloedarmoede hebt. Ben je er erg moe bij en soms zelf duizelig bij een onverhoedse beweging zoals plotseling overeind komen met je hoofd, dan even langs de dokter gaan om wat bloed te laten prikken. Het is zo opgelost met een kuurtje staaldrank of staalpillen.

Door bloedarmoede kan men zich moe en zwak voelen. Bij inspanning wordt men sneller kortademig. Verder kunnen klachten optreden als duizeligheid, het gevoel flauw te vallen, hartkloppingen, transpireren, hoofdpijn en oorsuizen. Bleekheid treedt pas op als het hemoglobine-gehalte sterk is verminderd.

Bronnen:
http://www.kiesbeter.nl/medische-informati...

In het begin geeft bloedarmoede geen klachten. Op den duur ontstaat bleekzien, moeheid, kortademigheid en spierzwakte bij inspanning. Als u last heeft van een moe gevoel, maar bijvoorbeeld nog wel goed kan sporten, is er meestal geen sprake van bloedarmoede. Sommige mensen hebben van nature een lager hemoglobinegehalte dan anderen. Ook tijdens de zwangerschap is het hemoglobinegehalte wat lager.

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/Medische_informatie...

Door bloedarmoede kunt u zich moe en zwak voelen. Bij inspanning wordt u sneller kortademig. Verder kunnen klachten optreden als duizeligheid, het gevoel flauw te vallen, hartkloppingen, transpireren, hoofdpijn en oorsuizen. Bleekheid treedt pas op als het hemoglobine-gehalte sterk is verminderd. Bloedarmoede kan ontstaan door: -een tekort aan ijzer (dit is de meest voorkomende oorzaak), -een tekort aan vitamine B12 of foliumzuur, -een chronische ziekte, infectie of ontsteking, -een erfelijke afwijking Voor meer informatie kunt u het hele artikel lezen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100