Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Erge pijn op de borst!? Lees beschrijving

Ik al wat pijn op de borst' maar niet zoveel als nu en weer niet goed wat ik moet doen! Ik ben pas 14 dus weet niet of dat wel klopt? Als het pijn begint te doen voel ik mijn hart ook veel sneller gaan, is dat normaal? Ik kan niet eens meer op mijn zij slapen omdat het zo pijn doet?

Weet jij het antwoord?

/2500

in verreweg de meeste gevallen is pijn op de borst bij die leeftijd onschuldig. Dat je hart sneller gaat kloppen is door de stress die je krijgt als je pijn voelt. Jij denkt aan een hartaanval, en voila je hart slaat weer op hol. Maak gerust even je vader of moeder wakker die je op je gemak kan stlelen, en ga vandaag gewoon langs de huisarts. Die kan je onderzoeken en hoogstwaarschijnlijk geruststellen.

Kan ook een gewone groeipijn zijn. Ga even langs de huisarts.

Wat ook kan, is dat je kou hebt gevat op een borstspier. Dat heb ik ook wel eens en dat doet hartstikke pijn en het is ook eng, althans zeker de eerste keer. En dat je hart sneller gaat, kan komen doordat je bang wordt. Toegevoegd na 39 seconden: Ik zou het maar even aan je ouders vertellen voor alle zekerheid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100