Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is het gevolg van elke dag een appel eten, die je niet wast?

Toegevoegd na 6 minuten:
Zelf was ik ze altijd...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat betekent dat je elke dag ongeveer 247 KJoule aan energie binnen krijgt waarvan 14 gram koolhydraten (suikers). Daarnaastwat vezels en vitamines. Bijgaande afbeelding voor 100 gram appel. Appels kunnen ongewassen geen kwaad, ook al kunnen ze wel wat resten van pesticiden bevatten. Toegevoegd na 4 minuten: Wat betreft de pesticiden is het natuurlijk niet zo dat deze onschuldig zijn. In bijgaand artikel (Kennislink) worden onderzoeken aangehaald waarbij pesticiden in relatie worden gebracht met Parkinson. Hoewel het verband met appels moeilijk is aan te tonen, zou het beter zijn als appels niet meer bespoten werden met zoveel pesticiden. Het kopen van appels uit biologische teelt is dan wel verstandiger of toch de appel wassen indien mogelijk.

Bronnen:
http://www.kennislink.nl/publicaties/snoep...

ik denk niet dat er een gevolg zal zijn, ik eet regelmatig een appel(niet iedere dag, maar zeker 4 keer per week) en ik was mijn appel nooit, ik ben 22 en ik ben zelden ziek. Toegevoegd na 8 minuten: daarmee bedoel ik vooral dat je niet ziek wordt als je je appel niet wast, iedereen is wel eens grieperig.

Je krijgt een sterk immuunsysteem en krijgt een paar schamele hoeveelheden vitaminen binnen. Je kan beter een sinaasappel eten/drinken.

Je speelt een soort roulette want het hangt er natuurlijk helemaal van af waar die appel vandaan komt. Volgens mij zit er op de appels die je momenteel in de winkel koopt helemaal niet veel (tot vrijwel geen) bestrijdingsmiddel. Maar heb je toevallig een setje appels van een bevriende tuinier die WEL kwistig sproeit met het e.e.a. krijg je toch allerlei ongewenste stoffen binnen. Ook hangt het er nogal van af HOE ver je die appel opeet. De grootste concentratie zit waar het steeltje aan de appel vastzit, als je dat "kuiltje" altijd laat staan valt het ook weer extra mee. Ik denk zelf dat we meer troep binnenkrijgen door regelmatig over straat te gaan en met alle e-nrs die in de rest van ons eten zitten

=ten eerste bespaar je water uit =het hoeft geen gevaar te zijn, want je kan een ongewassen appel schillen namelijk ;-) =boven dien krijg je voornamelijk een gezond stuk fruit binnen. =het kan zijn dat je regelmatig appels moet kopen (maar deze gevolgen zijn natuurlijk niet wat je bedoeld) ;-) een appel kan bespoten zijn, maar dan is er nog steeds geen levensgevaar. achteraf kan blijken dat het schadelijk kan zijn (over een jaar of tig, of misschien wel eerder) maar nu is hier niets over bekend. een mens wil vaak alles zo steriel mogelijk, dus een onbespoten appel 'moet' gewassen worden in de meeste gevallen. men vergeet dat er aan geld en aan een mobiel miljoenen bacteriën meer zitten dan op een appeltje. dus wat de gevolgen zijn voor zover NU bekend is voor het eten van een onbespoten appel.... nul komma nul. er is namelijk (nog??) geen enkele reden om aan te nemen dat het ongezond zou kunnen zijn, of schade zou kunnen brengen aan de mens. met een beetje logisch verstand weet je dat je in feite gif eet, en dat het nu nog niet bewezen is dat het schadelijk is wil niet zeggen dat het ook niet daadwerkelijk schadelijk blijkt te zijn over een x aantal jaar. in nederlang hebben we strenge regeltjes voor het bspuiten van groente/fruit, maar in het buitenland nemen ze het niet zo nauw (mandarijntjes gaan in een verfbad, en je wil niet weten hoeveel liter gif er over een tros bananen gaat) (dus gewoon lekker blijven wassen natuurlijk die appels)

Als je de appels met koud water wast (wat volgende mij de meeste mensen doen) heeft het ook geen effect volgens hetgeen wat ik hierover heb gelezen op dokterdokter.nl "De natuurlijke of door telers aangebrachte waslaag op appels, peren en citrusfruit kan niet met koud water worden weggewassen. Het gaat beter met warm water en een beetje zeep en goed naspoelen. Appels en peren kun je ook schoonwrijven met een droge doek"

Niets Bij de echte teler wordt de appel al direct na de pluk gewassen, dus kans op gif of iets dergelijks aan de buitenzijde van de appel is miniem en was je er dan thuis ook niet af. Een appel of een ander voedselproduct waar gif of een ander schadelijk product op zit mag zelfs niet in de handel gebracht worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100