Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom trillen spieren onder mijn gips?

Ik heb sinds zondag door een knieletsel(knieschijf zit los door scheuren pezen) mijn been vanaf mijn dij tot aan mijn enkel in een achterspalk. Ik kan mijn been dus niet buigen. Ik hou hem zo veel mogelijk hoog, maar sinds vandaag beginnen er rondom de knie ineens allemaal spieren samen te trekken waardoor mijn hele been gaat schudden, pijn doet het niet, maar het voelt raar en is best vervelend... Iemand een idee hoe dit kan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Normaal beweeg je je benen de hele dag door. Maar dat ene been zit nu van top tot teen in gips ingepakt, dus die spieren kunnen zich niet ontspannen. De hele dag staan ze in dezelfde houding en daardoor gaan ze nu samentrekken om op die manier intern toch aan beweging te doen. Helaas, daar is niks aan te doen zolang je het gips erom moet houden.

Spierspanning en conditie lever je altijd snel in,je spieren liggen nu bijna 100% in rust en dat kan deze klachten veroorzaken.Troost je als je straks weer kunt trainen heb je je kracht/conditie zo weer terug op het oude niveau. Beterschap.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100