Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoeveel zeggen je "vital signs"?

Vorige week was ik bij mijn arts en hij zei dat het een medisch wonder was dat ik nog leefde, na alles wat ik heb meegemaakt. Hier schrok ik nogal van. Een week eerder waren mijn 'vital signs' opgemeten en die waren eerder aan de levendige kant dan te laag.

Moet ik me zorgen maken? Kun je zomaar ineens doodvallen door lichamelijke uitputting (hartstilstand bv) terwijl je hartslag 60-80 regelmatige slagen per minuut is, temperatuur >37´C en je bloedbeeld en elektrolytenbalans in orde zijn?

Het enige wat afwijkt is mijn gewicht, wat veel te laag is. Maar wel al jaren stabiel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik vind het maar een rare opmerking van die dokter. Maarja, wij weten helemaal niet wat de reden van die opmerking is, omdat wij niet weten wat jij allemaal hebt meegemaakt. Zo'n onderzoek is er niet voor niets. En als de uitslagen gunstig zijn, zou ik me maar niet te veel zorgen maken.

Met een veel te laag gewicht heb je veel minder weerstand als je tegen een virusje oploopt. Je bent erg kwetsbaar en ik denk dat hij daar op doelde.

Zelfs bij een machine die geheel is nagekeken kan er nadien iets volkomen mislopen. Een mens bestaat uit zoveel 'wonderen' dat het in mijn ogen een groter wonder is als alles perfect verloopt gedurende een periode van soms wel meer dan honderd jaar. Als een arts aangeeft dat jij een medisch wonder zou zijn, kan hij/zij dat dus met een gerust hart van elk mens beweren Wat hij probeerde te zeggen is vermoedelijk dat jij iets mankeert en dat HIJ niet begrijpt waarom jij daarvan nog geen fatale gevolgen hebt ondervonden. Eerlijk gezegd vind ik een dergelijke opmerking van zo'n arts nogal ruw en tactloos. Minimaal moet jij dan doorvragen waarop hij die mening baseert..want je kunt zoiets maar niet in het wilde weg beweren. Maar als je lichamelijk geen enkel alarm hebt ondervonden en er ook bij een onderzoek niets is aangetroffen..wil dat nog niet zeggen dat er niets aan de hand is. Dus je vital signs..zeggen niet altijd alles..helaas.. Groet, Ton

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100