Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

In Oeganda gestoken door onbekend insect, wat te doen?

Eerst een kloppende bult. Daarna werd het dik in rood en ongeveer 2 tot 3 cm.

Geen arts of wat dan ook in de buurt. Wel ingeent tegen alles en nog wat.

Ontsmet. Later kort opengemaakt en weer ontsmet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is nu 4 uur geleden dat je de vraag hebt gesteld. Je bent voor alles ingeënt, je hebt de boel schoongemaakt en ontsmet. Nu kan een arts niets voor je doen en zal ook niets doen als je verder geen klachten hebt. Houd de boel in de gaten, mocht je koorts ontwikkelen of ziek worden ga dan als de donder naar de bewoonde wereld. Echter heb je nergens last van, is het waarschijnlijk één van de vele irritante insecten die ook in Oeganda voorkomen. Mocht er een dorpeling in de buurt zijn, hoogstwaarschijnlijk weet hij wel wat het is dus laat het even zien, misschien kan die vertellen wat het is of je duidelijk maken of het gevaarlijk is.

Je hebt blijkbaar toegan tot internet. Mits je niet met een satelliettelefoon op de toppen vande Ruwenzori zit, betekent dat dat je redelijk dicht in de buurt van de bewoonde wereld zit. Dan zou je uiteindelijk ergens een health worker, nurse of pharmacy tegen moeten komen. Laat er dan even naar kijken, als het erger wordt.

Ik wil je niet bang maken bent misschien geprikt door een insect die haar larven in je arm heeft geinjecteerd. Ik weet verder niet precies hoe deze insect heet, maar als het goed is zijn ze wel ongevaarlijk.

Informeer bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100