Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan het dat ik voor onweersbui hoofdpijn krijg?

Dit is altijd een aantal uur voordat er een onweersbui losbarst. Vanmiddag begon het al.
Eigenlijk krijg ik niet alleen hoofdpijn, ik voel ook al mijn spieren, vooral nek/schouders beginnen pijn te doen.

Ik wordt verder niet benauwd ofzo van het warme weer. Het is puur hoofdpijn en spierpijn, soms zelfs over het hele lichaam.

Wat dat betreft kan ik onweer aardig goed aan voelen komen. Hoe kan dit?

Toegevoegd na 44 minuten:
Ik zou graag een antwoord willen zien die dit wetenschappelijk kan verklaren. Bronnen vermelden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De aanvallen kunnen worden uitgelokt door seizoensgebonden weersveranderingen, zoals een acute daling van de luchtdruk vlak voor een naderend onweer en komen daarom in deze tijd van het jaar vaker voor.

Bronnen:
http://www.lumc.nl/rep/5035/att/90529051713138.pdf

Er zijn mensen die dit voelen door de luchtdruk. Dat is precies hetzelfde dat er mensen aan kunnen voelen als er ijs in de lucht zit. Daar reageren de spieren op die voelen dan verkrampt aan. Toegevoegd na 38 seconden: ijs en sneeuw of hagel

hsp denk ik, maar ik weet niet of hsp zover reikt. Misschien dat er hsp-ers reageren.....?

Ga eens na of je gevoelig bent voor ozon, je kan dit doen door bij een ionisator de fris en prikkelend ruikende lucht in te snuiven. Ionisatoren waren ooit populair maar ze maken de plek waar ze staan vies en plakkerig, wel komen ze nog veel voor in luchtbehandelaars die de lucht ook filteren. Elektriseermachines zoals de Van der Graaf Generator maken ook veel ozon. Ozon is trouwens wel licht giftig dus ik heb niets gezegd. Het ozon-gas ontstaat wanneer de lucht, bij een implosie van een vacuüm, gewelddadig in elkaar klapt en daardoor van drie zuurstof atomen O2 twee O3 maakt. bij bliksem en vonken hoor je ook de klap van de implosie namelijk de donder en veel geknetter of tikken. Anders hebben de anderen gelijk en reageert je lichaam op de climax van hoge luchtdruk. Het is voor iedereen moeilijk om te verdragen. Koude lucht schuift onder warme en daardoor ontstaat er vlak voor het overgangsgebied met buien een hele hoge kolom warme lucht. Zou je gevoelig zijn voor de elektrische ontladingen, dan had je het allang geweten door de vele elektrische apparaten in huis. Ozon komt echter niet zo veel voor in de leefomgeving. Een paar maanden geleden heb ik het nog geroken voordat het ging onweren. Meestal valt het niet op.

Luchtdruk en het is meestal ook wat benauwder, ik heb dat ik dat minder fijn adem..

Ik heb hier zelf ook last van vaak is het benauwd op de dag dat het gaat omweren door deze druk ( zo noem ik het maar) ben je gevoelig. Voor weersveranderingen ben ik ook zeer gevoelig. Toegevoegd na 1 minuut: De ene mens is hier gevoeliger voor dan de ander.

Misschien heb je last van de electrische lading die zich in de lucht op bouwt,sommige high sensitive personen hebben daar last van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100