Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik voel me de laatste tijd echt ziek,in toelichting staat meer informatie maar wat kan dit zijn? b12 tekort?

okee vorige braag is verweidert omdat ik het verkeerd stelde :D

maar ik heb dus een paar klachten:
hoofdpijn
misselijk
duizelig
buikpijn
mijn ogen doen raar
ik kom niet uit mijn woorden (ipv heey kun je mij die lamp aangeven heei kun je me die bank aangeven )
geen eetlust (ik heb gewoon helemaal geen honger)
moe

ik ben al bij de dokter geweest (denk aan een maand) n oen ben ik geprikt en daar kwam niets uit (geprikt op pfeiffer)

de klachten zijn sinds maandag ongeveer
ik las iets over B12 kan iemand dit uitleggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zou ook en reactie kunnen zijn op en bepaald medicijn wat je gebruikt of gebruikt hebt. Ijzer te kort b12 kan bepaalde dingen veroorzaken zoals spierkrampen moe zijn etc. Let eens op je eetpatroon en je ontspanning . Toegevoegd na 1 minuut: Indien je het niet vertrouwd ga dan nogmaals met je klachten naar de huisarts toe. Niet met blijven lopen.

Wellicht is het b12, maar het kan net zogoed iets anders zijn. Er bestaat een 2 hele hoede sites over b12, je kunt het beste daar even kijken.

Je hoort bij je huisarts thuis met deze klachten, het is niet raar om weer terug te gaan, wij kunnen alleen raden naar wat het kan zijn, je huisarts kan je beter onderzoeken en eventueel doorsturen naar specialisten, voel je niet tegengehouden om weer de huisarts te bellen.

De verschijnselen van een tekort aan vitamine B12 treden vaak pas na jaren op, omdat het lichaam van deze vitamine een voorraad aanlegt. Een vitamine B12-tekort kan een tekort aan foliumzuur veroorzaken, omdat deze twee vitamines samenwerken. Een vitamine B12-tekort heeft een vorm van bloedarmoede tot gevolg, met symptomen als vermoeidheid, ademnood, angina pectoris (pijn op de borst) en een gebrek aan eetlust. Daarnaast kan een vitamine B12-tekort het zenuwstelsel aantasten. Vitamine B12 is mogelijk belangrijk voor de geheugen- en denkfuncties. Ouderen kunnen bijvoorbeeld als gevolg van een vitamine B12-tekort problemen krijgen met hun geheugen. Wat je moet doen is terug naar de dokter om te overleggen over eventueel verder onderzoek.

Bronnen:
http://www.vitamine-info.nl/alle-vitamines...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100