Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Dikke tattoo? Door het weer?

Ik heb een flinke tattoo op mijn biceps. Nu valt het mij op dat zodra het slecht weer wordt of is, de lijnen en de kleuren dik worden en gaan jeuken. Kan dit echt met het weer te maken hebben of heeft dit een andere reden? Ik dacht altijd dat het een fabel was, maar de laatste tijd heb ik dit wel erg vaak! Ik ga nou bijna geloven dat het echt iets met het weerbeeld te maken heeft. Wie heeft dit ook of weet er iets meer van?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kan, je bent niet de enige. Als een tatoeëerder de machine niet goed afstelt of te diep of te langdurig op één plek tatoeëert, maakt hij de huid dusdanig kapot dat er littekenweefsel ontstaat. Dat jeukt en wordt dik bij temperatuurwisselingen en weersveranderingen. Lees het 4de bericht in het gastenboek van De Nederlandse Bond van Tatoeëerders: http://tattoobond.write2me.nl/?P=66

Bronnen:
http://www.tattoobond-nbt.nl/index1.htm

een tattoo is niks anders dan inkt in de opperhuid. Zolang je geen harde stoten tegenaan hebt gekregen of het open hebt gehaald zou er de eerste jaren niks aan de hand moeten zijn. (daarna wordt het door lymfestelsel beetje bij beetje afgebroken). Weer heeft voor zover ik weet geen invloed op inkt en of tattoo. door het weer kan je het natuurlijk wel anders zien. Lichter/ donkerder.

Bronnen:
eigen visie en kennis

Ik heb ook regelmatig last van de omlijning van mijn tattoo dik word en erg jeukt. Hier doe ik vaak beetje vaseline op, dit werkt erg goed bij mij en tegen de jeuk. Voor de rest kan ik niks toevoegen tot wat de vorige zei :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100