Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb eczeem op mijn huid, Mijn nicht gaf mij de raad om niet te veel in bad te gaan klopt dit?

Ik las ook ergens dat je moet douchen inplaats van in bad gaan en ergens anders las ik niet te veel in bad gaan?

Ik heb thuis geen douche alleen een bad

Dus vroeg ik me af wat nu het beste is om te doen? Wat is het juiste?

Toegevoegd na 7 minuten:
Edit:

Ik heb zalf voor eczeem om het te onderdrukken

Ik heb eczeem tussen mijn armpolsen en armplooien.
Ik heb ook eczeem in mijn hals en ook een beetje in mijn gezicht

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

'Water' is de grootste vijand voor een gevoelige huid. Niet te lang baden of douchen en vooral niet te heet! Koud douchen of koude natte washandjes helpen maar even tegen de jeuk, die komt daarna 2 keer zo erg terug omdat (koud) water de huid uitdroogt. Gebruik geen zeep. neem liever een bad- of douche olie. Baad of douche maximaal 3 keer per week. Na het bad de huid droogdeppen, niet wrijven. Gebruik een goede basiszalf. deze voorkomt dat je huid uitdroogt en houdt het vochtgehalte op peil. Gebruik hem zo vaak mogelijk, wanneer de huid droog is én ook wanneer hij niet droog, jeukerig of rood is. Gebruik hem na het douchen/baden en vóór het naar bed gaan. Ik zag dat je al een hypoallergene, parfumvrije gebruikt in een reactie van je. Dat is dan ook zeer raadzaam. Houd je aan de instructies van je huidarts en indien het niet beter wordt, gewoon terug gaan en een andere zalf proberen. Over het algemeen is 'DerMel' huidzalf heel goed. deze bestaat uit 100% natuurlijke en enzymrijke honing. Deze zalf heeft antibacteriële, ontstekingsremmende en wondhelende eigenschappen en bevat geen corticosteroïden, die je huid dunner maken. Mijn zoon had als baby constitutioneel eczeem en mocht ook niet dagelijks in bad. Alleen Balneum Hermal hielp bij hem als badolie. Zelfs na Zwitsal babyolie was het al erger. Hij doucht nu 3 keer in de week en heeft er al jaren geen last meer van. Toen hij laatst echter vanwege omstandigheden dagelijks douchte begon het weer op te komen. Het is dus een feit dat veel water niet goed is. Nu hij weer 3 keer doucht, is alles weer weg.

Ehh ligt eraan denk ik waar je eczeem hebt? Als het op je arm ofzo is dan maakt het niet veel uit denk ik als je in bad gaan.

Je kan wel in bad gaan maar niet te lang. Water droogt je huid heel erg uit. Daarom kort douchen of kort badderen. Daarna goed insmeren met een vettige crème. Dermalex repair werkt goed tegen eczeem.

Dat advies heb ik ook gekregen van de kinderarts mij zoon heeft eczeem zij vinden het beter als ik hem niet elke dag in bad doe maar om de dag Wat ik begrepen heb is dat water de huid uitdroogt en dat dan de eczeem verergerd ook kun je een bad olie gebruiken misschien helpt dat een beetje en insmeren met speciale zalf na het badderen Toegevoegd na 6 dagen: Even er op terugkomen ik heb namelijk een paar dagen geleden het advies gekregen dit te gebruiken misschien is het ook wat voor jou www.grahams.nl

Hoe eczeem te behandelen? Bij de behandeling van eczeem volgen de 3 stappen: 1. Eerst de ontstekingsreactie van de huid verminderen; 2. Tegelijkertijd de huid weer zacht en soepel maken; 3. De huid helpen helemaal te genezen, ook als de klachten flink zijn verminderd. Veel in bad en douche is voor iedere huid niet zo best. Water en vooral zeep drogen de huid uit. Het is goed om badolie te gebruiken. Of een douchegel met olie. Iets vets dus. Ik neem aan dat je wel in bad kunt douchen ? Je kunt zich het beste afdrogen door de huid met een handdoek te deppen; niet wrijven.

Bronnen:
http://www.healthylives.nl/verzorging/lich...

Naast bovenstaande adviezen zou ik je aanraden parfum- en kleurstofvrije zeep/ wasmiddel/ huidcreme te gebruiken.

gebruik betadine-scrub op de plekken waar je eczeem hebt, te koop bij de apotheek, het werkt echt goed

Wat mij helpt is veel rooibos- en brandnetelthee drinken. Het is goed om niet te veel melk te drinken.

Water en zeep droogt de huid heel erg uit. Je zou olie in het bad kunnen doen. Kneipp heeft olie voor de probleemhuid zoals jij hebt. Verder moet je even naar de huisarts. Die geeft je een zalf waardoor het minder en zelfs over kan gaan.

Bronnen:
http://www.probleemhuidkuur.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100