Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik heb een ingegroeide teennagel maar wil niet onder het mes dus wat is fenol en wat doe het en kan het bij de huisarts ik zag fenol ergens op interne

Toegevoegd na 8 minuten:
http://www.heelmeester.nl/ingrepen/ingegroeidenagel.htm hier stond het

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat je ook doet niks gaat helpen hoor.Gewoon ff langs de huisarts en die nagel eruit laten halen. Heb het zelf al 7 keer laten doen en je voelt er echt niets van hoor en het is zo fijn als hij eruit is.

Dit is een manier die ik zelf ook wel eens doe, dan ben ik er weer even vanaf, ook ik wil niet onder het mes! Ik doe het via een filmpje want ik kan het niet uitleggen. Hierna nog even je teen in een sodabadje weken en het is weer even opgelost, als je dit vaker doet schijnt het zelfs over te kunnen gaan, maar bij mij is dat (nog) niet zo.

Bronnen:
http://youtu.be/zbvPRV5mugA

ook ik heb ingroeiende teennagels. sinds ik de beugeltjes heb ontdekt ben ik pijnvrij. het zijn plastic beugeltjes die op je nagel worden gelijmd, en die de zijkanten van de nagel omhoog tillen. na een goed half jaar zijn ze uitgegroeid, en moeten er nieuwe worden gezet. lijkt me een stuk prettiger dan de fenol-methode, als ik je link zo eens bekijk. informeer bij een podotherapeut of pedicure. Toegevoegd na 30 minuten: ik heb er even een linkje/plaatje bij gezocht. http://www.pedicurebianca.nl/nagelbeugel.html