Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik heb al een tijdje (een maand of 5) minstens 3x in de week hoofdpijn en het komt meestal op de vervelendste momenten wat moet ik doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een paracetamol nemen en doorgaan. Of naar de huisarts als je dat nodig acht.

Probeer uit te vinden of er een ritme in zit. Zijn er uitlokkende factoren? Heb je bijvoorbeeld altijd als je moe bent, of als je iets specifieks eet, of als je gespannen bent, of als je achter de computer gezeten hebt, nog iets anders? Als er zoiets lijkt te zijn, weet je hoe je het kunt voorkomen.

Probeer eerst eens uit te vinden op wat voor momenten je die hoofdpijn hebt, b.v. in het weekend als je later koffie drinkt, of als je iets speciaals hebt gegeten, of juist te weinig hebt gegeten, of stressmomenten, misschien dat je er dan achterkomt of het een bepaalde oorzaak heeft. Als dat geen uitkomst biedt, is het misschien slim om er even met je huisarts over te praten (overigens, hoofdpijn komt altijd op de verkeerde momenten!).

Het kan eventueel ook aan je ogen liggen. Je ogen kan achteruit zijn gaan en moeite hebben met het focussen. Hierdoor moet het hard werken waardoor je hoofdpijn zou kunnen krijgen. Ga bij twijfel naar de huisarts of opticien en laat je ogen even opmeten.

Hoofdpijn is een erg lastige klacht en kan veel verschillende oorzaken hebben.Spanningen,te weinig eten,te veel koffie en te weinig slaap om een paar voorbeelden te noemen.Als je eens incidenteel hoofdpijn hebt is er niks op tegen om eens een Paracetamol te nemen.Blijven je klachten echter aanhouden is het toch verstandig om eens een afspraak bij je Huisarts of Opticien te maken.

Ik heb hetzelfde probleem. Bij mij zit klusterhoofdpijn en migraine in de familie. Het kan zijn dat het bij jou ook in de familie zit. Ik probeer niet teveel paracetamol te nemen omdat dat ook niet heel goed voor je is. Probeer je zoveel mogelijk te concentreren op andere dingen. Nog iets: mijn moeder is fysiotherapeut en ze doet altijd afleidingsdingen... Laat iemand in je kuiten knijpen/masseren.

Ter aanvulling op de antwoorden die je al hebt gekregen: een hoofdpijndagboek bijhouden. http://www.hoofdpijnpatienten.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=49&Itemid=131 Deze kan je dan eventueel meenemen naar je huisarts, maar een bezoekje aan hem/haar lijkt me wel de eerstvolgende stap om te doen! Succes en sterkte.

Een te hoge bloeddruk kan ook hoofdpijnklachten geven. Dus eerst je bloeddruk eens laten meten. Dan heb je een oorzaak gevonden die bestreden kan worden en dat is altijd beter dan een symptoom onderdrukken. suc6