Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Aambeijen wat te doen bij jeuk

Wat kan je het beste er tege doen vooral als het jeukt

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zal even naar de huisarts gaan !!

Een aantal leefregels helpt aambeien te voorkomen of te verminderen: • Voorkom verstopping door vezelrijke voeding • Drink tenminste 6 tot 8 glazen water per dag • Beweeg elke dag zo veel mogelijk • Ga direct naar het toilet als u aandrang voelt, maar blijf niet te lang zitten en pers niet te hard • Was na de stoelgang de anus met lauw water • Gebruik voor het droogmaken zacht toiletpapier • Matig het gebruik van alcohol, cafeïne, tabak en sterk gekruide voeding.

De apotheek of drogist verkoopt Sperti en dat helpt. Geen recept nodig.

Een beetje zinkzalf of sudocrem (ja ja 'crem', du geen spelfout!) erop werkt enorm verlichtend.

Gebruik geen toiletpapier, maar een vochtig papieren doekje (zonder zeep of parfum) of nat washandje. Afspoelen met water of een warm zitbad kan helpen bij pijn en jeuk rond de anus. U kunt zalf of zetpillen gebruiken, deze zijn verkrijgbaar bij de apotheek of drogist. Krab niet. Krabben kan beschadiging, een infectie van de huid en verergering van de jeuk geven. U kunt naar buiten zakkende uitstulpingen voorzichtig weer naar binnen duwen. IJszakjes worden vaak gebruikt om het zwellen te verminderen.

Bronnen:
http://www.aambeieninfo.nl/PPH-methode/vee...

HemoClin aambeien-gel van Vogel gebruiken als het inwendige aambeien zijn. Als het uitwendig zit dan kan je de HemoClin spray gebruiken. Het werkt verkoelend en kalmeert de jeuk.

Voor het slapen gaan insmeren met honing of uierzalf. En dan `s morgens goed afspoelen met water zonder zeep/shampoo. Vervolgens droogdeppen. Niet droogwrijven! Niet te warm aankleden zodat je niet overmatig gaat zweten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100