Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom hoor ik veel geborrel in mn maag?

En het is geen honger geborrel. Dus wat kan dat zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kunnen ook je darmen zijn die je hoort en voelt. Misschien heb je iets gegeten wat erg gekruid is of veel uien. Dan hebben de darmen er veel werk aan om alles te verteren. Kan natuurlijk ook, wat andere antwoorders al schreven, dat je iets hebt gegeten wat bedorven was.

Als je geen honger hebt, maar wel 'geborrel' in je maag hebt. dan is het waarschijnlijk zo dat je iets hebt gegeten wat nogal verkeerd is gevallen, vb. iets wat over de datum is. Ik heb een keer bedorven yoghurt gegeten en toen had ik het zelfde gevoel (2 dagen lang met een vervelend gevoel rondgelopen dus hoop niet dat dit bij jou het geval is!)

Misschien krijg je diaree? Of heb je last van brandend maagzuur! Sterkte!

Het kunnen vroege symptomen zijn van een pancreas verteringsprobleem.

Bronnen:
http://www.natuurdietisten.nl/detail.php?c...

dan kan het zijn dat je honger hebt of dat jij iets verkeerds gegeten hebt (heb ik ook vaak)

Eigenlijk heeft geborrel niks te maken met honger.. We zeggen wel altijd mij maag borrelt en ik heb honger.. Maar borrel in je maag wil alleen maar zeggen dat je lichaam het aan het verteren is.. Vandaar dat je geen honger hebt maar wel een geborrel hoort/voelt.

Naast de al genoemde dingen kan het ook zijn dat je bij het eten per ongeluk wat lucht inslikt. Je maag kneedt continu, dus die lucht wordt dan ook verplaatst en dat hoor je.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100