Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wanneer weet je als je vinger gekneusd of gebroken is

Kreeg er vandaag een bal op en hij doet nog egt heel veel pijn

Weet jij het antwoord?

/2500

Als hij gebroken is kun je hem niet meer buigen.. Als hij gekneusd is wordt hij dik en blauw. Voor de zekerheid even langs de dokter?? Sterkte ermee!!

Voor de zekerheid altijd een röntgen foto laten maken in het ziekenhuis. Alleen dat geeft uitsluitsel.

Ik heb hem gekneusd de kenmerken daarvan zijn, bloed dat zich onder de nagel versprijd, de vinger zwelt de eerste twee dagen op, maar later voel je niks meer na ongeveer een maand dan is de nagel eraf en na een week of twee groeit ie weer terug. Gr. Kristina

Druk voorzichtig met de voorkant van jou vinger op een tafel . En als je een lange nagel hebt dan even met een andere vinger ertegen aan drukken . En als je dan een stekende pijn voelt dan is hij gebroken .

Bij een breuk is er een zwelling rondom het gebroken ledemaat, bij een kneuzing is de zwelling alleen aanwezig bij de beschadiging. Bij een breuk kan je het ledemaat meestal niet meer bewegen, bij een kneuzing wel(ook al is dat pijnlijk) Bij een breuk hoor je vaak een knak als het breekt en bij een breuk kan de vinger een vreemde stand krijgen. Toegevoegd na 1 minuut: Voor de zekerheid langs de huisarts gaan. Hij kan je doorsturen naar de eerste hulp

Bronnen:
ik ben ehbo docent

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100