Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Mijn moeder is eerst naar de gynaecoloog geweest. Ze had myomen. Nu moet ze nog naar de oncologie. Kan dat? Moet je voor myomen ook naar de oncologie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat kan, een oncoloog is een goede specialist en dus is het goed dat ze gaat. Myomen zijn goed te behandelen en maak je dus over je moeder maar geen zorgen.

Myomen worden ook wel vleesbomen genoemd. Het zijn goedaardige knobbels in de spierwand van de baarmoeder en bestaan vooral uit spierweefsel. Myomen kunnen aan de buitenzijde van de baarmoeder zitten, in de baarmoederwand of in de baarmoederholte (zie figuur 1). Hoe myomen ontstaan is niet bekend. Myomen kunnen een paar millimeters groot zijn, maar ook zelfs een paar kilo wegen. http://www.lumc.nl/home/0001/12556/19997/805281021572715 Het zijn dus goedaardige knobbels. Daar hoef je geen last van te hebben. Ik kwam er toevallig achter dat ik ze ook heb, toen ik na een ongeluk in het ziekenhuis goed onderzocht werd. Ik laat er niets aan doen. Het kan best zijn dat jouw moeder, samen met de gynaecoloog, besloten heeft dat nader onderzoek wel fijn is.