Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Weet iemand of het ook kwaad kan... die lucht van kattensproeisel?

Nadat ik er vannacht wakker van werd ben ik duizelig en misselijk gebleven en er zit ook nog steeds wat hoofdpijn. Ben wel lekker door de buitenlucht naar mijn werk gegaan en flink diep gesnoven. Maar ondanks dat de kamer waar ik uiteindelijk nog wat geslapen heb, redelijk 'geurarm' was komt er toch wel wat door kieren en onder deuren door enzo.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

nee de waarden van de stoffen in urine is zo laag dat je er niet ziek van kan worden. feit is alleen dat de geur sterk overeenkomt met ammoniak. probeer maar eens te slapen met een open fles ammoniak op je kamer. in urine zitten chloriden 10 tot 15 g/l , dit zijn zgn. vluchtige stoffen welke de penetrante geur veroorzaken. kan me goed voorstellen dat je er na een nachtje een behoorlijke hoofdpijn aan overgehouden hebt. ach......het is vervelend maar het zit in het beestje zijn natuur.

katersproei is een enorm smerige en indringende lucht, maar dat het kwaad zou kunnen, daar heb ik nog nooit van gehoord. mogelijk valt het sproeien en jouw gevoel van onwel zijn toevallig samen, en is er geen verband. best mogelijk dat je een virusje onder de leden hebt. beterschap!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100