Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb al sinds een aantal dagen een kriebelhoest, sinds gisteren hoest ik ook slijm op. Heb ik nu kriebelhoest of een vastzittende hoest?

Toegevoegd na 1 minuut:
Oftewijl: Wat helpt nu het beste om hier vanaf te komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Gezond eten en keelsnoepjes en hoestdrank helpen ook.

Bronnen:
Ervaring

Als er nu slijm vrijkomt, dan was het een vastzittende hoest. In dat geval helpt Fluimucil heel goed. Maakt het slijm goed los zodat je het makkelijker kunt ophoesten. Vorige week had ik precies hetzelfde, eerst een kriebelende hoest, maar na twee dagen Fluimucil kwam er toch slijm vrij.

Een beetje slijm ophoesten af en toe is heel normaal, ik denk dat je gewoon last hebt van een kriebelhoest. Maak een dikke siroop van water en (veel) suiker. Neem een paar slokje en de kriebelhoest gaat over. Helpt vrijwel direct. Als je weg gaat neem dan wat suikerklontjes mee. Bij gebrek aan suikersiroop helpt dit ook prima. De klontjes gewoon in je mond laten smelten. Succes!!

Strepsils

heel ouderwets; thee met honing!

Het kan ook beginnen met een standaard 'rokers-hoestje' Ik weet niet of je rookt hoor, maar dit komt zomaar in mezelf op. Ik ben 3 jaar gestopt geweest, al die tijd heb ik nooit meer gehoest of last gehad van een kriebelende hoest. Oke, een uitzondering als ik griep had. Nu rook ik helaas weer wel, en hoest ik ook vaker, zoals jij aangeeft.

Hoesten heeft een functie. Het is een manier om de longen te ontdoen van "ongerechtigheden". Meestal is dat slijm. Als je slijm ophoest moet je dus ook geen middelen gaan gebruiken die de hoest dempen. Je hebt last van vastzittende hoest als je het slijm moeilijk kunt ophoesten. Bij verkoudheid is er meestal sprake van slijm in de longen. Koop dan een middel bij de drogist die het slijm losmaakt, dan hoest je het gemakkelijker op. Bij kriebelhoest is er geen sprake van (veel) slijm, maar zijn de luchtwegen geirriteerd. Dit kan komen door bijv. tabaksrook, een stoffige omgeving of veelvuldig hoesten. In dat geval kun je een hoestdempend middel gebruiken. Belangrijk is wel dat je weet wat de oorzaak is van de kriebelhoest en dat je die wegneemt, want een hoestdemper nemen is uiteraard symptoombestrijding. Als je niet weet waarom je zo lang blijft hoesten (zonder duidelijke oorzaak) of je twijfelt en maakt je zorgen ga dan altijd even langs je huisarts. Je longen zijn te belangrijk om te verwaarlozen.

pas op ik heb 7 maanden met zo een hoest gezeten en ik begon daarna de verstikken regelmatig .ik ben van huisarts veranderd en die zei dat ik niet hoeste via keel maar via mijn buik en hij zei dat er iets aan mijn maag was zantac 300 ingenomen ben 2 dagen heel ziek geweest en nu op 5 dagen ben ik terug goed heb ook geen verstikkingen meer ik had slijmen op mijn maag zitten.wat ben ik blij dat ik er van af ben want als ik verstikten deed ik ook nog in mijn broek moest pampers aan doen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100