Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat helpt goed tegen spierpijn?

Ik heb gisteren nogal fanatiek gesport, en nu heb ik aardig wat spierpijn, vooral in mijn bovenbenen. Kan ik iets doen om hier sneller van af te komen? Creme, oefeningen of dergelijke.

Ik heb nog een druk weekend voor de boeg, en het zou fijn zijn als ik niet zo strompelde :p

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Uiteindelijk helpt maar één ding en dat is rust. Je lichaam is zich aan het herstellen en kan dat prima zelf. Door je rustig te houden, kan je lichaam zich op het herstel richten. Tijgerbalsem etc. Kan de symptomen wel een beetje onderdrukken.

Als ik spierpijn heb rek en strek ik die spieren. Voelt voor mij in ieder geval wat losser en fijner.

Tijgerbalsem?

In bad gaan

vervelent. een warm bad of douche doet wonderen, tijger balsem ook. gemiddelde spierpijn is op de 2e dag het ergst. paracetamol en douche of bad helpt je het weekend door. succes.

Tijgerbalsem inmasseren, spieren warmhouden en blijven bewegen (niet te overmatig)

Je hebt tegenwoordig van die shakes dat spieren beter helpt te herstellen. Spierpijn is juist goed dan weet je tenminste dat je goes getraines hebt. heerlijk gevoel.

Hersteltraining

Massage

Eiwitten...... En als je spieren weer warm zijn neemt de pijn ook wel wat af. Succes

Ik zie allemaal goeie tips.. Erg vriendelijk van iedereen.. Maar als je er echt snel vanaf wilt komen zou je toch echt iets vervelenders moeten ondergaan als een warme douche.. Namelijk een ijskoude douche.. Rede : doordat je benen koud gemaakt worden zal jouw lichaam daar op natuurlijke wijze op reageren door veel bloed naar je benen te pompen om het weer op natuurlijke temp te krijgen.. Conclusie : betere bloedsomloop in de benen waardoor de spierherstel word bevordert.. Mvg ex sportinstructeur

*In beweging blijven, niet te veel natuurlijk. *Warmte d.m.v. kersenpittenzak, bad/douche, midalgan creme. *Pijnstilling d.m.v. paracetamol *Massage

Na het sporten de spieren die te zwaar belast zijn insmeren met jenever. Goed insmeren daarna heb je bijna geen spierpijn.

Eiwitten is idd voor herstel ... Die zetten zich om in aminozuren die verantwoordelijk zijn voor spierherstel.... Dus nog beter ... Neem vloeibare aminozuren. Succes!

Veel water drinken dat doe ik ook altijd en dan is het zo over.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100