Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb mijn rug vertild. Ik mag van de dokter niet werken, maar rust nemen. Mag mijn baas zeggen dat ik moet werken als ik wel kan uit eten?

Omdat ik niet mag werken door mijn rug heb ik mijzelf ziek gemeld. Ik kan wel gewoon andere dingen doen zoals uit eten. Maar nu zegt mijn baas dat als ik uit eten kan, ook kan werken. Ik werk in een restaurant (grote gele M). Mag ik dat weigeren?

Toegevoegd na 13 minuten:
Het punt is dat ik niet lang kan staan, daarbij heb ik van de dokter ook nog is spierverslappers gekregen, dus tillen gaat gewoon niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan zou ik contact opnemen met je bedrijfsarts en het hem voorleggen. Het is tegenwoordig wel gebruikelijk dat je andere werkzaamheden doet, als het mogelijk is natuurlijk. Je kan misschien niet veel staan en lopen, maar misschien kan je wel administratieve taken op je nemen, om maar iets te noemen. Je wordt geacht hieraan mee te werken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100