Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan het dat we nu (januari) alweer last hebben van hooikoorts?

Mijn broer en ik lopen nu alweer met jeukende ogen. Zou het van de hooikoorts komen of komt het omdat we in omgeving Zwijndrecht/Moerdijk wonen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij het weerbericht op RTL hoorde ik, dat er inderdaad alweer pollen in de lucht zitten, dus die leuke tijd is helaas weer aangebroken. Ik heb er zelf ook last van.

Als je ooit een allergietest hebt laten doen, dan weet je waar je allergisch voor bent. Meestal is dat bij hooikoorts een bepaald soort pollen die in het voorjaar en zomer in de lucht hangen. Soms ben je ook allergisch voor andere dingen, zoals huisstofmijt, of dieren of wat ook. Wat in jullie geval aan de hand is, is van hieruit niet te zeggen, daar moet je een allergietest voor laten doen. En als je de zaak Moerdijk niet vertrouwt dan moet je ook naar de dokter. Dus in beide gevallen: HUP naar de dokter.

Heel dat Moerdijkgedoe vertrouw ikzelf voor geen meter. Bij iedere twijfel naar de dokter. Er zijn wel degelijk vreselijke stoffen vrijgekomen. En waar was ook weer die brand op een schip, was dat niet in Zwijndrecht? Ik heb zelf ook altijd wat last als de boeren aan het gieren zijn, die ammoniak in de lucht. Tegenwoordig moeten ze het injecteren, of bij regen, gieren, maar soms regent het dan weer niet voldoende en stinkt het toch vreselijk. Of er iets aan die jeukende ogen is te doen, betwijfel ik. Probeer het weekend even naar elders in het land te gaan, waar bos is. Of een lekkere wandeling aan het strand, in ieder geval frisse lucht opzoeken.

Niet iedereen krijgt in dezelfde maand last van hooikoorts. Dit komt omdat niet alle planten tegelijkertijd bloeien. Als je weet wanneer de plant waar jij allergisch voor bent bloeit, dan kun je je voorbereiden. Je hebt last van hooikoorts in de periode waarin bomen, grassen en planten bloeien. De meeste bloeien tussen februari en september. De hooikoortspiek ligt in mei, juni en juli. Wanneer je precies last krijgt, hangt af van de soort(en) pollen waar je allergisch voor bent. Wanneer bloeien de producenten daarvan? In onderstaande tabel zie je wanneer welke pollen voorkomen. Soort Bloeitijd Grassoorten mei - september Brandnetel juni - september Berk maart - mei Den en spar april - mei Kastanje en eik april - juni Els februari - mei Zuring mei - augustus Weegbree mei - september Bijvoet juli - augustus Cipresbomen maart - mei Factoren Helaas zijn veel mensen allergisch voor meerdere pollen. De periode waarin zij last hebben, duurt dan ook vrij lang. Behalve de bloeitijd zijn er nog meer factoren van invloed. Wanneer er veel zon is, weinig regen en matige wind, dan duurt het hooikoortsseizoen langer en heb je er meer last van. Maar wanneer het regent worden de pollen uit de lucht gespoeld. Zo kan een buitje dus best welkom zijn in een lange hete zomer. Als je eropuit wilt, dan kun je het beste naar het strand of een stad gaan. Hier zweven in verhouding minder pollen in de lucht. In bossen en natuurgebieden is de concentratie pollen juist erg hoog. Ga lekker vroeg! In de ochtend zijn er minder pollen dan 's middags en 's avonds. Voorspelling Wil je weten of het een snotterige dag wordt? Kijk dan op de website van het Leids Universitair Medisch Centrum. Zij maken per week, samen met het KNMI, een overzicht van alle soorten pollen die per dag in de lucht voorkomen.

De elzen bloeien al, dus daar kun je last van hebben. Het gaat weer regenen, dan zou de acute last wat af moeten nemen.

Hooikoorts is heel goed mogelijk, er zitten alweer pollen in de lucht. De hazelaar en de els kunnen de jeuken ogen veroorzaken.

met de maanden "'R"' in de maand hebben we het meest last van,als je hooikoorst heb ben je nog gevoeliger mijn kinderen hebben ook dezelfde probleem,,,ze zijn nu snotverkouden van niezen jeukende ogen noem maar op.

Hazelaar en Els is momenteel het toverwoord. De hazelaars zijn door een paar warme dagen spontaan in bloei geschoten en de Elzen bloeien braaf op tijd. Ik heb ook al weer een paar dagen jeukende ogen en last van benauwdheid, en woon toch echt niet in de buurt van de Moerdijk.

Bronnen:
http://www.allergieradar.nl/Over_AllergieR...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100