Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan ik het beste doen om niet verkouden te worden?

Ik wordt elk jaar echt wel een paar keer heel goed verkouden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Had ik vroeger ook, een paar keer per jaar een fikse verkoudheid. De afgelopen tien jaar ben ik geen enkele maal meer verkouden en grieperig geweest, niet meer dan één enkele dag een heel klein beetje snotterig. Remedie? Een gram of drie vitamine C verdeeld over de dag. Dat is 'iets' meer dan een sinaasappeltje extra. Vitamine C is geen middel tegen alle kwalen maar tegen griep en verkoudheid lijkt het prima te werken. En nee, je krijgt er geen nierstenen van, zoals nog vaak wel beweerd wordt.

Iets innemen voor je weerstand kan een optie zijn. Iets homeopatisch, osicillococcinum, is eventueel een aanrader. ;-) Toegevoegd na 1 minuut: http://www.oscillococcinum.nl/frontend/core/customerID/36/site_id/9/setLanguage/1

De bacterien en virussen vermijden!

je weerstand versterken. probeer 2x per week te zwemmen Toegevoegd na 3 minuten: hopelijk hou je van water. Toegevoegd na 4 minuten: door te zwemmen versterk je je hele lichaam.

Zoutwaterdruppels (verkrijgbaar bij drogist of apotheek) helpen bij een verstopte neus. Neem extra vitamine C in. Een lepeltje honing in de thee werkt erg verzachtend voor je keel. Eventueel zuigtabletten zoals Trachitol of Strepsil gebruiken, die verzachten je keel bij beginnende keelpijn. Je helpt je lichaam door veel te drinken. Dat houdt je gezwollen slijmvliezen vochtig. Een bijkomend voordeel van het nippen aan een glas goed warme thee is de warme damp: goed tegen vastzittend slijm in neus en keel. Vermijd alcohol, dat heeft een uitdrogend effect. Een warme douche heeft niet alleen een ontspannende werking op je lijf, de warme waterdamp is goed voor je luchtwegen. Een stoombad boven een kom warm (niet kokend) water helpt ook. Ben je ( nog) niet verkouden, weet dan dat met minder dan 7 uur slaap je kans op verkoudheid verdrievoudigt.

Weerstand opbouwen! Veel frisse lucht en bewegen, Dagelijks verse groenten en fruit, Voldoende drinken, Voldoende rusten. Eet je niet genoeg groenten en fruit, neem dan Vitamine c tabletten. Echina force is ook een goede aanvulling om weerstand op te bouwen.

Je weerstand verhogen. Goed eten groente en fruit voldoende rust en sport of wandel in de buitenlucht. Ter ondersteuning echinacea gebruiken ter ondersteuning en voor het versterken van je immuunsysteem.

Wat je onderandere veel moet innemen is vitamine A. Deze vitamine helpt de weerstand te verhogen. Vitamine A zit oa in: Markreel, sardines en haring eigeel boter orgaanvlees Gele, oranje en rode groenten Donkergroene groenten. Als je eenmaal verkouden bent, is extra vitamine A een uitstekende infectiebestrijder. Bij mijn toegevoegde link zie je nog meer tips! Gezondheid!

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuur...

Griepprik halen bij je dokter. Maar of je dit helemaal kunt voorkomen..

Regelmatig je handen wassen is de meest effectieve methode om een verkoudheid te voorkomen. Verkoudheid word namelijk veroorzaakt door een virus, waarvan er vele duizenden zijn. Van elk virus kun je maar 1 keer verkouden worden, want zodra je deze hebt opgelopen kent jouw lichaam het virus en heeft er antistoffen voor aangemaakt. Virussen verspreiden zich gemakkelijk van mens op mens, en doorgaans kom je met je handen het meest in aanraking met virussen, denk daarbij aan deurklinken, toetsenborden, garderobes etc. Verkouden worden heeft dan ook niets met je weerstand te maken, een goede weerstand zou alleen eventueel effect kunnen hebben op de duur van de verkoudheid, maar ook dit bied geen garanties. Al met al, was dus regelmatig je handen, met zeep, en vergeet niet om regelmatig je handdoek te verversen.

Afgelopen week las ik in de krant dat er eigenlijk niet echt iets is wat je kan doen om niet verkouden te worden. Het mijden van bacterien is een optie, maar dat betekent dus ook het mijden van mensen... En dat is meestal géén optie. Denk maar aan wanneer iemand niest. Als hij geen hand voor z'n mond houdt is dat al een groot risicofactor. Doet hij dat wel, dan zal hij die hand zeer waarschijnlijk niet meteen wassen en daarmee wel vanalles aanraken zoals deurklinken etc.. Maar ik ben ervan overtuigd dat wanneer je voldoende slaapt, gezond en gevarieerd eet en geen gekke dingen doet, het dan wel meevalt met het risico om verkouden te worden.

Als je zorgt voor een goede weerstand,en er staan hier vele goede tips daarvoor bij,wordt je misschien wel verkouden, maar veel minder erg.

Echt voorkomen kan je het volgens mij niet, ondanks de griepprik, maar je kunt wel zorgen dat het minder heftig uitpakt door bovenstaande aanwijzingen. Proost ;)

Zorgen dat je lichamelijk en geestelijk in goede conditie blijft, heeft invloed op jouw weerstand. Verhoogde stress of regelmatig bovenmatige inspanning kan van invloed zijn op gevoeligheid doordat de conditie van het lichaam lijdt onder de spanning die constant energie vraagt. Een gezonde geest in een gezond lichaam helpt het beste.