Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

een zware linkerarm met tintelingen in mijn vingers wat is er aan de hand?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kan van alles zijn, hoeft niets ernstigs te zijn, maar als ik jou was zou ik wel even contact opnemen met je huisarts.

kan duiden op een hartinfarct..als je erbij ook nog een druk op de borst hebt, zou ik als ik jou was maar even langs de huisarts gaan Toegevoegd na 2 minuten: als je iets aan je lichaam voelt wat je ervoor niet voelde, neem geen risico... en laat je onderzoeken... want een zware linkerarm word ook geconstateerd bij een hart probleem...

Kan een beknelde zenuw zijn. Die zorgen voor tintelingen. Als het niet weg gaat. Is het raadzaam om een arts te raadplegen.

De omschrijving kan duiden als een 'slapende' arm. Hier kun je soms mee wakker worden. Dit bekent dat je een lange tijd op je arm hebt gelegen, waardoor deze geen goede bloedtoevoer meer heeft. Je kunt je arm dan niet meer, of gedeeltelijk bewegen. Na een tijdje stroomt het bloed natuurlijk wel weer door de arm. Dit geeft een vaak vervelend, prikkelend gevoel. Dit gevoel is het sterkst in je vingers, omdat deze gevoeliger zijn. Maar, zoals hierboven al is aangegeven, kan het inderdaad van alles zijn. Toegevoegd na 53 seconden: Correctie: een slapende arm kan het niet zijn, aangezien de vraagsteller in een reactie op een antwoord de aanwijzing heeft gegeven dat het al maanden speelt.

Kan ook een reactie op stress zijn of met hyperventilatie te maken hebben waardoor je van alles gaat voelen.

Nog een mogelijkheid: carpaal tunnel syndroom. Dit wordt ook veroorzaakt door een beknelde zenuw.

Bronnen:
http://www.werkendlichaam.nl/10031/1/carpa...

Is het iets wat al langer duurt of slecht kort een eenmalig optreedt? Wat heb je voorafgaande daarop gedaan? Tintelingen kunnen optreden als er even geen goede circulatie is geweest. Een slapend gevoel wat iemand ook wel eens kan hebben als je je benen over elkaar legt. Je been slaapt dan...heet dat in de volksmond. Dat kan ook gebeuren als je ongelukkig op jouw arm gaat liggen waardoor de bloedcirculatie wordt gestremd. Dat lost zich op kort na het moment dat de doorbloeding weer goed op gang komt maar heeft wel even een minuutje tijd nodig. Als het langer duurt vraagt het om een professionele blik.

is het al langdurig zo? mogelijk het tunnelsyndroom. beter even langs de dokter om erger uit te sluiten.