Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

naar de kno-arts zonder verwijsbriefje?? HELP..!!

mijn dochtertje van 21 maanden, is supervaak verkouden en heeft vaak last van der keel en oren. het consultatiebureau en een avondarts heeft gezegt ga met haar naar de kno-arts. maar mijn huisarts wil geen verwijsbriefje geven, omdat hij het zelf nog een paar x wil zien omdat dit een nieuwe huisarts is, we zijn verhuist dus hebben nu een nieuwe huisarts. maar kan ik dan gewoon zonder verwijsbriefje naar de kno-arts, want vind het zo zielig voor mijn dochtertje omdat ze er echt heel erg last van heeft om het nog een paar x af te w8 omdat hij een nieuwe huisarts is. en hij is trouwens pas 4 maanden onze nieuwe huisarts en ze heeft al 3x een flinke verkouheid gehad en een x oor en keelontsteking maar hij vind het niet genoeg. hij wil het nog een paar x zien. is dat niet raar voor een huisarts...??

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan niet zonder verwijsbrief naar de KNO arts. Direct een andere huisarts zoeken lijkt mij het verstandigste. Je hebt geen vertrouwen in je huidige huisarts. Toegevoegd na 5 minuten: Je kunt trouwens ook vaak bij het consultatiebureau een verwijzing krijgen. Maar dit is niet altijd zo helaas. Je kan ook een second opinion vragen bij een andere huisarts, dit consult moet je dan echter wel zelf betalen. En ook dan loop je het risico niet verder te komen.

Je huisarts heeft niets te willen. Hij *moet* je die verwijzing geven. Hij kan zeggen dat hij het niet zinvol vindt, waarop jij kan zeggen "doe het toch maar". Wel is het normaal dat je een afspraak maakt, hij je dochter onderzoekt, en je dán de verwijzing geeft. Je kunt dus niet telefonisch een verwijzing eisen.

Bel gewoon een KNO in het ziekenhuis of poli op, leg uit dat je je zorgen maakt en dat cb en andere arts aangeraden hebben afspraak te maken, maar dat je huisarts weigert een verwijzing te geven, meestal krijg je dan wel gewoon een afspraak hoor. Ik kon ook gewoon zo bellen naar de poli hier. Veel succes met je kleine meissie

Voor medisch specialisten heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Dat legt een zekere verantwoordelijkheid bij die huisarts. Er kan veel behandeld worden door de huisarts en je bent niet per definitie in betere handen bij een medisch specialist. Het probleem vind ik daarom niet zozeer dat die huisarts niet doorverwijst maar waarom het jou niet duidelijk is WAAROM dat niet gebeurt. Heeft hij bijvoorbeeld uitgelegd waarom hij er anders over denkt dan het CB en die avondarts? Toegevoegd na 1 week: Mijn bedoeling was om die huisarts zich te laten afvragen wat er precies met je dochtertje aan de hand was. Een kind dat herhaaldelijk verkouden is kan heel goed een weerstandsprobleem hebben. Dan ligt een verwijzing naar de kinderarts misschien eerder voor de hand dan naar de KNO-arts.

Als jij vindt dat jij doorverwezen wilt worden, dan mag een huisarts niet bepalend zijn. Je kunt er dus op staan en blijven zitten in zijn werkkamer totdat hij de verwijzing heeft gegeven. Jammer dat die strijd nodig is. Jij maakt je zorgen om jouw kind. Als hij het niet doet, neem contact op met het consultatiebureau en vraag of zij een oplossing weten hoe bij een KNO-arts te komen. Wat is de behoefte van de huisarts om het nog enkele keren af te willen kijken? Ik begrijp zijn argument niet en jij waarschijnlijk ook niet omdat het niet wordt uitgelegd. Succes met het vinden en krijgen van de juiste hulp.

Jouw motivering moet voor de huisarts ook een reden zijn. Jouw ongerustheid ook om je naar de specialist te verwijzen. De huisarts is niet je baas!