hoe lang kun je nog kiespijn hebben na het vullen van gaatjes

met koud en warm eten heeft ze nog steeds last van kiespijn . hoelang kan dit duren of moet ik terug naar de tandarts met mijn dochter?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De napijn na het leggen van een witte vulling is overigens vaak heviger dan na een amalgaamvulling. Dit komt doordat het witte vulmateriaal bij het hard worden, krimpt. Het materiaal trekt als het ware de wanden van het gaatje in de tand naar elkaar toe. Dit leidt tot het ontstaan van spanning in de kies, wat een extra irritatie van de tandzenuw geeft. De verdoving zal na 2 tot 5 uren uitgewerkt raken. Het is verstandig om ongeveer een uur na de behandeling, voordat de verdoving is uitgewerkt, alvast de voorgeschreven pijnstiller in te nemen of indien er niets werd voorgeschreven, naar behoefte, 1-2 tabletten paracetamol van 500mg. De pijnstillers werken namelijk beter als ze al ingewerkt zijn voordat de pijn opkomt. Neemt de pijn na deze periode niet af of wordt hij heviger van aard, neem dan contact op met uw tandarts. De ernst van de klachten is voornamelijk afhankelijk van de grootte van het gat dat er was, van de hoeveelheid gezond tandbeen die is weggeboord en van het feit of er al pijn was voor het boren. De gevoeligheid bij diepe vullingen kan worden verminderd door op de bodem van het schoongeboorde gat een extra isolerende laag onder de vulling aan te brengen, een zogenaamde onderlaag of cementbodem. De periode van verhoogde gevoeligheid na het boren en vullen kan wel 4 tot 6 weken bedragen. Na het plaatsen van deze vulling adviseren wij u gedurende 1-2 uur niets te eten of te drinken, omdat de vulling moet uitharden. Door regelmatig uw tanden te poetsen en te zorgdragen voor een goede mondhygiene, kunt u in de meeste gevallen voorkomen dat er een caviteit ontstaat.

Bronnen:
http://www.valkenbosplein.nl/Valkenbosplei...

meestal een dagje.. als het langer is zou ik toch terug gaan, het kan zijn de vulling op een zenuw drukt...

Dat kan soms wel een paar weken duren voordat die gevoeligheid weg is. Als het al langer geleden is, zou ik even terug gaan met haar.

kan paar dagen duren maar jekunt altijd even de tandarts bellen en t vragen hij kent je dochter en de behandeling!

Bij mijn laatste vulling dacht ik ook, dit zit volgens mij niet helemaal goed, had er wel een paar weken een heel naar gevoel bij, maar inneens was het over en nu merk ik er helemaal niks meer van, heeft er misschien ook mee te maken hoe diep de vulling zit. als ze 2 weken na de behandeling nog last ervan heeft kan je beter wel even bellen.

ik heb zoals in één van de antwoorden is beschreven ooit 6 weken last gehad van pijn aan een gevulde kies het was wel een extreem groot gat en de tandarts vertelde ook dat de zenuw daardoor helemaal "van slag"was. Ik heb toen uiteindelijk als ik er even van af wilde zijn (als je iets leuks doet wil je geen kiespijn hebben) of en toe 1/4 (kwart) paracetamol genomen en daarmee was het weg

Het kan zelfs 3 maanden duren. Gewoon aan de tandarts vragen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100