Hoe stop ik wangbijten?

Ik bijt aan de binnenkant van mijn wang en telkens stop ik heel even maar dan begin ik toch weer! Ik wil nu echt stoppen met het bijten aan de binnenkant van mijn wang.. Tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ga in plaats van op je wangen, op kauwgom kauwen.

Er is waarschijnlijk een (onbewuste) reden waarom je op je wang bijt. Het is in ieder geval een gewoonte geworden. Erachter komen waarom je het doet, is de eerste stap om er van af te komen. In de oorzaak zit meestal ook de oplossing. Verder kan een gewoonte soms met gedragstherapie afgeleerd worden, maar makkelijk is dat niet. Je zou je huisarts er eens naar kunnen vragen.

je kan bijvoorbeeld labello (lippenbalsem) op je lippen wrijven of een vies smaakje ofzo. of: wat denk je van deze tip?Zal raar klinken maar het helpt echt! doe een elastiekje aan je pols,iedere keer dat je aan de binnenkant van je wang bijt trek je 5 maal aan het elastiekje aan je pols,iedere keer opnieuw dus na zéér korte tijd stop je met bijten echt waar.Ik zou zeggen probeer het gewoon je hebt er niets bij te verliezen he.

Er bestaat een gebitje tegen tandenknarsen in je slaap. De tandarts kan daarvoor zorgen. Als je dat overdag tijdelijk in zou doen, heb je kans dat ook deze gewoonte kan worden doorbroken. Vraag er je tandarts naar of je huisarts.

Misschien heb je iets aan de antwoorden op vraag 90752. Pukje had hetzelfde probleem vorige week.

Je hebt een zenuwtrekje. Dus waar ben je chronisch zenuwachtig voor. Vind dat en je kunt jezelf genezen.

Nou er niet aan wennen het elke dag te doen ,hoe minder je het doet hoe beter ,en ook hoe eerst het stopt. Dus vooral proberen om ermee te stoppen Toegevoegd na 36 seconden: Sorry maar ik kan alleen dit antwoord geven

dit is het zelfde als mensen die ''nagelbijten'', het is een onbewuste actie die je doet omdat je ergens over nadenkt of ergens mee zit. hoe je er van af kunt komen is heel simpel, elke keer als je het doet moet je je zelf dwingen te stoppen (dit geld ook voor nagelbijters)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100