Mijn kater is 12 jaar en heeft een stinkende adem, hij heeft bij nazicht geen enkele rotte tand. Wat kan ik hier aan doen?

Mijn kater van 12 jaar oud is volgens mij gezond, hij is speels en gedraagt zich als een kat van zijn leeftijd. Maar als hij zich wast of gaapt, is zijn adem niet te harden. Hij heeft geen enkele rotte tand enkel wat tandsteen is aanwezig. Wat zou ik kunnen doen om dit op te lossen? Zijn tanden poetsen zie ik niet zitten, hij laat niet met zich sollen, want dan maak je kennis met zijn nagels!

Weet jij het antwoord?

/2500

De tandsteen kan de slechte adem veroorzaken. De dierenarts kan deze tandsteen verwijderen. De kat wordt voor de behandeling onder narcose gebracht. Is een vrij normale ingreep, waar u zich geen zorgen over hoeft te maken.

Geef hem brokjes ipv vlees dat kan al helpen. Mocht je dat al doen toch maar naar de dierenarts gaan om tandsteen te laten verwijderen, want dit geeft die nare ademlucht waarschijnlijk.

bij een kater van die leeftijd zou ik eens bloedonderzoek laten doen. ook nierfalen kan een slechte adem veroorzaken. heb je z'n gebit zelf bekeken, of heeft een dierenarts dit geconstateerd? als er nog geen dierenarts naar het gebit heeft gekeken, zou ik dat toch even laten doen. sorry, maar dit was me niet duidelijk.

Mijn katten zijn vorig jaar naar de dierenarts geweest hiervoor: ze hadden geen directe problemen maar inderdaad wel flink walmende adem. Bij de dame was het minder erg dan bij de ex-heer (ze zijn even oud maar eten net even anders, dat scheelt duidelijk). Na een middagje bij de d.a. (narcose, gebitsreiniging, bijkomen) hadden ze weer stralende bekkies (veel wittere tanden!) en een frisse adem. Omdat ze toen toch onder narcose waren heeft de d.a. gelijk bloed afgenomen voor een seniorencheck (ze waren 11), twee vliegen in een klap.

IK heb toevallig onlangs gelezen dat appelazijn een uitstekend middel is om een slechte/nare geur bij een dier te verminderen. Een klein scheutje door zijn water en een voordeel is ook nog; de vacht gaat glanzen! Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100