is het belangrijker om in de ochtend je tanden te poetsen dan in de avond?

Voor de mensen met weinig tijd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik begrijp de vraag niet zo goed. Twee keer per dag is het absolute minimum van gebitsonderhoud. Dus eigenlijk moet je minstens 3 x per dag poetsen (na iedere maaltijd) maar als je de hele dag ...eet/drinkt of liever snackt... dan heeft het helemaal geen zin. Onthoudt dat je NA IEDERE consumptie moet spoelen/ poetsen (zonder tandpasta is ook goed overdag) om aangroeisel te voorkomen. Flossen is een prima extra actie, kost een paar minuten en als je dit afzet tegen de ellende van ..later.. een slecht gebit e/o hoge kosten maar zeker veel pijn... IK zou het wel weten > POETSEN ...niet emmeren over die paar minuten: GEEN TIJD? onzin: POETSEN en FLOSSEN ...3 x per dag minstens. Leuke vraag om iedereen weer wakker te schudden! Antwoord: Welke optie je ook kiest @lazyjesjes, het is te WEINIG, denk daar maar over na en beslis pas daarna wat het BESTE is voor je gebit. Bovendien, ga maar vast SPAREN voor de tandarts, kost GOUD GELD tegenwoordig.

Dat ligt eraan. Die vieze smaak die je 's ochtends in je mond hebt is simpelweg rotting van de etensresten enzo. (Vies he?) Dat is een reden om 's ochtends te poetsen. 's Avonds verwijder je echter een groot deel van die etensresten. Het beste blijft natuurlijk gewoon allebei :)

Ik zou de voorkeur aan de avond geven. Want 's nachts is er geen antibacterieel slijm in onze mond aanwezig. Oftewel, we zijn dan extra kwetsbaar voor het krijgen van gaatjes. Het is overigens nog beter om je tanden te poetsen tussen het avondeten en het slapengaan in, in plaats van vlak voordat je naar bed gaat. Op die manier heeft de fluoride die in je tandpasta zit meer tijd om je tanden te versterken en een beschermende laag tegen zuur op te bouwen voordat je gaat slapen. Op zich is één keer per dag poetsen en flossen meer dan voldoende. Plaque duurt 24 uur om uit te harden. Maar omdat de kans klein is dat je binnen één poetsbeurt alle plak verwijdert, wordt twee keer poetsen per dag geadviseerd.

Bronnen:
http://www.womenshealthmag.nl/Beauty/gevol...
https://www.hetkanwel.net/2012/06/28/twee-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100