Kun je eenmalig naar een tandarts gaan om een (verstands)kies te laten trekken?

Een vriend van mij woont sinds kort in Nederland en heeft last van zijn verstandskies die getrokken moet worden. In Suriname ging je dan gewoon langs bij een tandarts tijdens inloopuren en werd de kies getrokken.

Hij heeft nu een basisverzekering en staat niet bij een tandarts ingeschreven. Kan hij ergens zijn kies laten trekken zonder dat hij zich helemaal moet inschrijven en (half)jaarlijkse controles moet doen? Hij leeft van een klein inkomen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"helemaal moet inschrijven"...? Ik weet niet wat jij denkt dat daar 'allemaal' bij komt kijken, maar ik kan van harte aanraden dit gewoon te doen. Doorgaans een kwestie van online een formulier invullen. Zodra je je hebt ingeschreven kan je een afspraak maken en zal een extractie gewoon worden vergoed, mits daar een noodzaak voor is. Mag (niet moet) hij vervolgens ook nog eens gewoon ieder (half) jaar op controle. Zonde van de verzekeringspremie hier geen gebruik van te maken, nietwaar?

Ja hoor gewoon even een tandarts zoeken die tijd heeft en afrekenen

Kunnen misschien wel, maar niet alle tandartsen zullen dit nog willen doen. Vele zullen je doorverwijzen naar een stomatoloog. Deze zijn meer gespecialiseerd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100