Wat is de gemiddelde prijs van een [halfjaarlijkse] contrôle afspraak bij de tandarts?

Als je eigen risico nog niet op is, moet je dit dus zelf betalen.
Vandaar de vraag: hoeveel kost het gemiddeld zo'n afspraak.
Voor iemand die wel altijd naar de tandarts gaat.

Toegevoegd na 22 uur:
Dus als mijn ER [dat ik maandelijks betaal met mijn Iza Cura Rotterdam-pakket] op is aan een prothese die door de verzekering niet nodig werd geacht [kiezen vinden ze niet nodig, ik kan zonder volgens deze verzekering!] dus moet ik nadat deze prothese betaald is ook nog eens zelf de periodieke contrôle betalen.

Toegevoegd na 6 dagen:
Hartelijk dank voor antwoorden en reacties!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eur 21, 29. Dit moet je echter altijd betalen als je geen aanvullende tandartsverzekeringhebt. De tandarts is voor volwvolwassenen al jaren uit het basispakket van de zorgverzekering gehaald, het begrip eigen risico is dus niet van toepassing. Met een aanvullende tandartsverzekering worden behandelingen vaak met een maximum per jaar vergoed voor 75 procent. Een dure verzekering naar mijn mening, in verhouding tot de dekking.

De tandartstarieven voor 2014 zijn net als in 2013 vastgesteld door de overheid, dit betekent dat de tarieven voor elke tandarts gelijk zijn. De periodieke controle kost € 21,29 Toegevoegd na 10 uur: Als het meer is dan hoort op de factuur te staan wat er nog meer is gedaan. Tandartscontrole zit niet meer in de basisverzekering -zoals ook elders werd opgemerkt- maar nog wel voor kinderen tot 18 jaar (zie bron 2, basispakket 2014). Toegevoegd na 1 dag: Je geeft aan dat je een IZA Cura Rotterdampakket hebt. Deze verzekering vergoed periodieke controles volledig. Dat staat op de vergoedingenlijst, zie bron (NB: periodieke controle is code C11 dus dat valt inderdaad in de vergoeding). Dat betekent dat jij de controle gewoon kunt declareren. Dit geldt niet als je je eigen risico nog niet hebt vol gemaakt. Voor deze verzekering geldt een eigen risico van slechts € 50.€ per jaar. Grote kans dat je die al hebt vol gemaakt want dat is niet veel.

Bronnen:
http://www.izacura.nl/rotterdam/zorgverzek...
http://www.izacura.nl/sitecollectiondocume...
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100