als ik mijn tanden poets komt er altijd bloed vrij weet iemand wat dit is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is je tandvlees ontstoken. Als je je tanden dan gaat poetsen, kan er inderdaad bloed vrijkomen. Dat kun je tegengaan door beter te poetsen, andere tandpasta te gebruiken en/of een betere/zachtere borstel te nemen. Toegevoegd na 45 seconden: Althans, meestal is het ontstoken. Je kan het ook gewoon beschadigen waardoor een ader open komt te liggen en het gaat bloeden. Ook minder hard drukken kan helpen.

Niet hard poetsen en elektrisch gebruiken

Je tandvlees is ontstoken en je moet eens bij een tandarts langs gaan en je gebit laten schoonmaken en de kalk laten verwijderen.

Je tandvlees is (licht) ontstoken. Het kan zijn dat je te weinig vitamines binnen krijgt. Vitamine C helpt zowiezo tegen ontstekingen, dus...elke dag 2 stuks fruit (het liefst sinasappels) en 2 ons groente. Maar misschien doe je dat al hoor, dan naar de tandarts als het tandvlees pijnlijk is.

Het bloeden wordt niet veroorzaakt door de borstel (die maakt het symptoom) maar doordat het tandvlees is ontstoken omdat het gebit niet goed wordt gereinigd. Afhankelijk van de grootte van de openingen tussen de tanden dien je daarvoor tandenstokers, tandzijde (draad of lint), of interdentale borsteltjes te gebruiken. Het overgangsgebied tussen tandvlees en tand is gevoelig voor achtergebleven voedsel- en andere bestanddelen uit de mond. Vraag aan de tandarts of de mondhygieniste om een goede gebitsreinigingsinstructie.

Hoogstwaarschijnlijk heb je een (ernstige) tandvleesontsteking (parodontitis) Deze ontsteking veroorzaakt op den duur een zogenaamde pocket. De ontsteking kan worden veroorzaakt door verschillende bacteriën. Soms is alleen reinigen niet meer voldoende en zal deze steeds verder doorzetten en op den duur je tandbeen aantasten en in een nog verder gevorderd stadium kan dit zelfs je kaakbeen aanvreten waardoor verlies van je tanden onvermijdelijk wordt. De tandarts kan via reiniging en soms zelfs operatief moeten ingrijpen om tandverlies voorkomen! Met een kweek kan worden bepaalt welke bacterie de veroorzaker is en kan antibiotica worden voorgeschreven. Sommige bacteriën zijn besmettelijk en kunnen bij speeksel overdracht. Oorzaak is slecht en verkeerd onderhoud van je gebit! Na de operatie ligt de tandhals voor een gedeelte bloot en ontstaan grote gaten tussen de tanden dit zal ook niet meer zonder cosmetische chirurgie kunnen worden gereconstrueerd. Resonantietherapie is een alternatieve wijze om deze parasiet langdurig en constante bestoken met hoogfrequente radiogolven waardoor de parasiet explodeert een operatie is dan hoogstwaarschijnlijk te voorkomen. Succes en wacht niet te lang!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100