Gaat tandvleesontsteking vanzelf over?

boven mijn kiezen is mijn tandvlees ontstoken volgens mij, het bloed als ik daar poets en al helemaal als ik stokker, moet ik het gewoon blijven poetsen/stokkeren en elke keer gewoon laten bloeden? of helemaal niet meer poetsen/stokkeren aangezien het dan gaat bloeden? En hoe zorg ik ervoor dat het weer hersteld? Tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een geringe tandvleesontsteking is een heel gewone aandoening en komt bij negen van de tien volwassenen voor. Gezond tandvlees is roze (soms bruin/zwart) en stevig. Bij een tandvleesontsteking wordt het paarsrood, zacht en glimmend en gaat het gemakkelijk bloeden, vooral bij het tandenpoetsen. De aandoening ontstaat gewoonlijk door de ophoping van plaque op de plaats waar het tandvlees tegen de hals van het element ligt. Als tandvleesontsteking niet wordt behandeld, zal het tandvlees zich van het element terugtrekken en ontstaat er een pocket waarin zich nog meer plaque kan ophopen. Bacteriën in de plaque kunnen ervoor zorgen dat de ontsteking zich verspreidt. Uiteindelijk kan zich parodontitis of terugtrekkend tandvlees ontwikkelen. Tandvleesontsteking kan erger worden door het innemen van bepaalde medicijnen zoals fenytoïne en sommige immuunsysteemonderdrukkende middelen en middelen tegen hoge bloeddruk. Deze medicijnen kunnen groei van het tandvlees veroorzaken, waardoor het verwijderen van plaque moeilijk is. Ook sommige anticonceptiemiddelen kunnen de symptomen verergeren. Zwangere vrouwen zijn vooral gevoelig voor de aandoening vanwege de diepgaande veranderingen in hun hormoonhuishouding. Het is raadzaam om contact op te nemen met tandarts of mondhygiëniste. Deze zal bij tandvleesontsteking waarschijnlijk uw tanden schoonschrapen om plaque en tandsteen (verharde plaque) te verwijderen. Na het schrapen wordt het gebit gepolijst. Regelmatige vervolgbezoeken aan de tandarts kunnen nodig zijn om de conditie van het tandvlees in de gaten te houden. Uw tandarts kan ook aanraden om een mondspoeling te gebruiken waarin waterstofperoxide zit; dat werkt reinigend en voorkomt de ophoping van plaque.

Hap in een sinasappel of mandarijn. Pure vitamine C. Trouwens ook goed tegen gespleten mondhoeken. Slik vit. Q10, B-vitamines. Roken verergert bloedend tandvlees. Gebruik tandenstokers voor het poetsen en tand-ragers tijdens het poetsen en flos. Doe dit voordat je gaat slapen. Het probleem wijst op paradontitis. Daarvan zijn er drie fases. Het begint met bloedend tandvlees. In de laatste fase kunnen je tanden er uit vallen. Er is ook een erfelijke factor, maar goede verzorging zoals boven omschreven, werkt sterk preventief

Ja :p dan kan alleen met medicijnen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100