is er een manier om zelf tandsteen te verwijderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jawel het kan de tandart heeft mijn mama een apparaat laten kopen dat ze nu iedere week moet gebruiken,maar 1x in week.Sorry naam kwijt,maar het spuit een sterke waterstraal waarmee je al je tanden moet afgaan.

Ja, door hetzelfde apparaat te gebruiken als ze doen bij de tandarts. Dit raad ik je echter af. Lijkt me niet verstandig.

Ja. Hieronder volgen een paar tips om tandsteen zelf te verwijderen. •Met een tandenstoker elke dag al je tanden langs, dit zorgt ervoor dat reeds opgebouwd tandsteen loskomt en weggespoeld wordt. •Elke dag je tanden tweemaal flossen, kleine voedselresten maak je hierdoor los en spoel je vervolgens weg. •Poetsen met een elektrische of sonische tandenborstel, die trilt het tandsteen gedeeltelijk los. •Zelf afschrapen, maar je kunt dan je tandglazuur beschadigen waardoor je tanden juist weer gevoeliger worden voor gaatjes.

Bronnen:
http://www.leerwiki.nl/Tandsteen_zelf_verwijderen

Nee, je kunt er alleen van alles aan doen om te voorkómen dat tandplak omzet in tandsteen. Goed poetsen, spoelen, stoken, flossen, en/of ragen. Maar als er eenmaal tandsteen ontstaan is dan kan alleen een mondhygiënist(e) dat weer verwijderen.

Niet alles, maar het is mij weleens gelukt om het merendeel dat tussen m'n twee middelste ondertanden zat eruit te drukken met iets scherps/hards. Als je lange nagels hebt, kun je het zelfs met je nagel doen. Maar dat is het zachtste deel van je tandsteen en de tandarts moet altijd nog de harde randjes met zo'n gemeen slijpmachientje weghalen... brr...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100