Woensdag ochtend zijn 2 verstands kiezen getrokken, kan ik vanavond roken?

ze raden aan 5 dagen niet roken, van andere mensen hoor ik dat ze alleen de eerste dag niks mochten en ik neem aan dat dat ruim genomen is. Kan het erg veel kwaad als vanavond 1 of 2 sigaretten rook? En mag je alcohol drinken met amoxicilline, in de bijsluiter staat er niks over?

Toegevoegd na 23 minuten:
overigens heb ik geen pijnklachten meer.

Toegevoegd na 24 minuten:
vandaar ook deze vraag, als ik nog wel klachten had natuurlijk niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou het advies gewoon opvolgen, want als het gaat ontsteken ben je heel erg ver van huis. Dat is namelijk heel pijnlijk en eten wordt dan een ramp.

Ik heb gewoon gerookt na de ingreep.{Is me ook niks van gezegd} Wat betreft alcohol en medicijnen zou ik voorzichtig zijn.

Je kunt rustig roken, je merkt snel genoeg of er genoeg tijd voorbij is. Als je misselijk wordt dan ben je te snel. Drinken op amoxicilline zou ik niet doen, gaat fout

Zowel roken ALS alcohol zijn slecht voor de antibiotica Van roken schijnt je maag extra zuur te worden en daardoor is er minder antibiotica beschikbaar over drinken spreken de berichten elkaar nogal tegen, OVERMATIG drinken schijnt slecht te zijn voor het genezen van ontstekingen dus dat zou de indruk wekken dat een enkel glaasje wel kan (heb ik zelf ook wel gedaan) En als je de link ziet, gaat over een andere kwaal maar WEL het effect van roken op de werkzaamheid van amoxi dan denk ik zelf dat 1-2 sigaretten best kunnen (maar ik ben geen arts)

Bronnen:
http://www.springerlink.com/content/0v1255...

Roken en overmatig gebruik van alcohol vertragen de wondgenezing, u dient beide enkele dagen te staken. Dus ja, je kan nu roken. Amoxicilline en alcohol: Bij dit middel zijn hiervoor geen beperkingen.

Bronnen:
http://www.tandartsencombinatie.nl/index.p...
http://www.thuisapotheek.nl/geneesmiddelen...

Ik zou het even laten, een ontsteking aan de wond zit in een klein hoekje, en medicatie met alcohol is nooit een goede combinatie, ik zou je in de naam van je lichaam even inhouden en niet roken noch drinken...

Ben ooit een verstandskies getrokken bij de tandarts: Deze zei niks. De genezing duurde echt weken. De wond ging gewoon niet goed dicht. Later ook 2 bij kaakchirurg: Toen mocht ik 2 dagen niet roken en na een paar dagen was de wond perfect dicht. Dus maak zelf je keuze. Doordat je aan een zuig, trek je lucht mee naar binnen en dan trek je de wond weer open. Toegevoegd na 1 minuut: Alcohol drinken zou ik ook even laten, want dat verdunt het bloed en vertraagd dan de genezing. Hoe het zit qua medicijnen kun je in de bijsluiter lezen.

Bronnen:
eigen ervaring.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100