Is het pijnlijk als je oude vulling vervangen wordt door een nieuwe?

En hoe haalt de tandarts die oude eruit, door te boren of anders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als de zenuw in de betreffende tand nog volledig aanwezig is wel. Om goed te kunnen vullen moet er toch eerst weer een beetje geboord worden dus het beste kun je om een verdoving vragen.

Ik heb t laatst laten doen, viel erg mee gelukkig. Wel met verdoving, boren is toch meestal nog even nodig om alles van de vorige vulling eruit te krijgen!

Ik ervaar geen verschil tussen een nieuwe vulling plaatsen (boren) of een vulling vervangen (boren). Het is allebei vervelend! Sinds ik mezelf geen aansteller meer vind om een verdoving te vragen, is het verschil nog kleiner geworden. Het enige verschil dat er is/kan zijn is dat de tandarts iets meer moeite moet doen om er voor te zorgen dat de nieuwe vulling goed blijft zitten. Succes!

ik heb het laatst gehad, bij twee kiezen. had me er vantevoren best druk om gemaakt want ik ben altijd best bang bij de tandarts. ze heeft het zonder verdoving gedaan, en het is me zó vreselijk meegevallen! misschien heb ik geluk gehad, maar ik ben nu niet meer bang voor de volgende keer!

Toevallig heb ik vanochtend 2 vullingen laten vervangen. Doet ABSOLUUT geen zeer. Neem een verdoving, dat werkt prima. Er moet altijd wel wat geboord worden, maar met het huidige vulmiddel (composiet) hoeft er nog maar minimaal te worden weggeboord. Dat was in het 'amalgaam-tijdperk' wel anders. Toen 'klemde' de vulling als het ware in de tand en ging er veel tand verloren om de juiste vorm te maken. Met composiet heb je dat niet, dat plakt namelijk op de tand. Hoe dan ook: maak je niet druk!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100