Wel of geen kroon als de klachten weg zijn?

Ik ben een aantal maanden geleden bij de tandarts geweest omdat ik een kies had die onaangenaam rook en zeer deed.

De tandarts stelde een kroon voor. Op de foto was te zien dat de kies bijna helemaal uit vulling bestond. Nu een aantal maanden later zou het gebeuren plaats vinden maar de klachten zijn al bijna 2 maanden weg. geen pijn en geen stank meer. de tandarts heb ik gevraagd of ik de kroon moet laten zetten. hij zegt dat het beter is van wel voorkomen is beter dan genezen.

Het lijkt me zo zinloos om als je geen klachten hebt een kroon te nemen. De levensduur van de kroon is 10 jaar gemiddeld. De kroon is wel al betaald door mij.
Het gaat me niet om het geld maar het gaat me erom dat de klachten weg zijn.


Wat zouden jullie doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een kies die vooral uit vulling bestaat loopt grote kans dat er op een gegeven moment nog een stuk afbreekt en dan is er misschien te weinig tandbeen over om nog een kroon op te plaatsen. Mijn kronen zitten er al bijna veertig jaar probleemloos in, de tandarts die ze heeft gezet zei toen ook dat ze een jaar of acht mee zouden gaan.

Niet doen als je er geen last meer van hebt, tandartsen willen alleen maar geld aan je verdienen. Mocht je er weer last van krijgen is het vroeg genoeg om een kroon te laten plaatsen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100