Mag een tandarts medicijnen voorschrijven ? Zoals b.v. antibiotica bij een ontstoken tand of kies? Of moet je daarvoor naar de huisarts ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, onder bepaalde voorwaarden mag dit.Op basis van de Wet op de Geneesmiddelenvoorziening heeft de tandarts receptuur bevoegdheid. Er zijn meerdere artikelen die dit omschrijven in de Geneesmiddelenwet zoals o.a in art.57-2-b 2.Het College kan besluiten dat een handelsvergunning voor een UR-geneesmiddel"(recept via de apotheek en dus geen zelfzorg-produkt) wordt verleend onder de voorwaarde dat het: a. b. uitsluitend mag worden voorgeschreven door een arts of een TANDARTS die is ingeschreven in een door het College aangewezen, krachtens artikel 14 van de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg ingesteld register van medische onderscheidenlijk tandheelkundige specialisten. (bron: http://www.st-ab.nl/wetten/1078_Geneesmiddelenwet.htm Wat eenvoudiger staat dit ook hier duidelijk beschreven: http://knmg.artsennet.nl/Diensten/artseninfolijn/veelgestelde-vragen/casus/Wie-mogen-recepten-uitschrijven.htm

Ja, tand-arts, mogen medicijnen voorschrijven in het belang binnen zijn vakgebied.

Er zijn verschillende soorten medicijnen. Die hebben allemaal een code. Sommige zijn vrij te verkrijgen en sommmige alleen bij een arts. Antibiotica valt daar onder. Bij mijn wete moet daarvoor dus echt naar de huisarts. Maar je kunt de tandarts even bellen, of de huisarts..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100