Is het gevaarlijk/ongezond om theelepel zout over ei te doen?

Ik heb een natriumtekort. Huisarts adviseert om dagelijks bouillon te drinken. Ik wilde af en toe een snufje zout extra over eten doen. M'n ouders moedigde me aan om een flinke theelepel zout over m'n eten te doen. Nu heb ik vanmiddag een hardgekookt eitje gegeten met ongeveer 2-3 gram keltisch zeezout daarover heen. Na afloop ging ik me zorgen maken. Is dit niet veel te veel zout in één keer. En kan dit schadelijk/gevaarlijk zijn voor de gezondheid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor een keer een portie van 2 - 3 gram zout kan in principe geen kwaad. Je eitje zal echter niet meer zo lekker zijn en je krijgt er behoorlijk dorst van. Je HUISARTS heeft je een erg goed advies gegeven. Bouillon is altijd al wat zouter dan andere etenswaar en op deze wijze krijg je regelmatig wat kleinere extra porties binnen. Ook af en toe een zout koekje (TUC-naturel) kan wat bijbrengen, maar met bouillon kan het probleem best worden opgelost. Grotere porties zout leiden vaak tot nierproblemen en hoge bloeddruk en daat zit je ook niet op te wachten, Zeg tegen je ouders, dat jouw huisarts een goed advies geeft en goed weet wat hij/zij doet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100